Virkad Sjal Snäckskal

Vänd arbetet, du ska nu virka tillbaka mot början. Börja virka i 2 m från nålen, *2 fm, 1 fm i de nästa 21 m, 2 fm i sista m på raden*, 1 lm, vänd arbetet igen och upprepa *-* x1 på motsatt sida. (Du virkar alltså tillbaka igen på motsatt sida.) Du har nu virkat runt och skapat första varvet. Sätt en markör här vid varvets slut.

Hur virkar man Våffelmönster?
More videos on YouTube Virka 19 luftmaskor. Varv 1: Virka 1 st i andra lm från nålen, därefter virkas 1 st i varje av de 17 lm, 2 lm och vänd. Varv 2: Virka 1 st i första/nästa st, 1 st om st på raden under, därefter 1 st i varje av de 2 nästa st. Upprepa – tills du har 1 maska kvar, avsluta med 1 st i 2 lm.
Virka 1 fm i första 8 m (sätt 1 markör här), 34 lm, detta är början på väskans första handtag. *Räkna dig fram till maska nummer 11 från där lm började och fortsätt virka i denna (sätt 1 markör här)*, 1 fm i nästa 16 m (sätt 1 markör här), 34 lm, upprepa *-* och avsluta varvet med 8 fm. Du har nu 4 markörer som visar var handtagen börjar och slutar.Hur som helst, när sjalen väl var klar hade jag hunnit bli sugen på att göra ett par matchande handledsvärmare också. Efter mycket letande och testande utav olika mönster kom Masken med förslaget att det kanske kunde fungera att göra två stora mormorsrutor, och helt enkelt virka ihop dem till handledsvärmare. Min syster är smart hon, ser ni. Det visade sig fungera alldeles utmärkt! Mormorsrutorna har jag virkat efter en beskrivning hos Virknålen & Majskroken, och sedan har jag prytt dem med vackra knappar från Knapp-Carlsson, som matchar den på sjalen.

Ja … det skulle vi gjort! Men då visste vi ju inte om det skulle bli något utav det första 😉 Och man kan ju inte ha en massa garn hemma … Det rosa var fiiiint! Vi får hoppas att det dyker upp på Maxi igen. Misstänker att det är dyrare på andra ställen …Åh, jag vill också kunna vurka så vackert! Nu lär jag ju inte riktigt ha tålamod till det dock, jag får nöja mig med att sukta lite efter dina alster. De är verkligen superfina! Handledsvärmarna är riktigt snygga och sjalen är om möjligt ännu snyggare 🙂

Hur virkar man Snäckskalsmönster?
*9 fm, 2 fm i nästa fm* = 66 fm,När botten är lika stor som knäppet när den är helt öppen så är den färdig, Se Här.3 lm (1:a stolpen) gör ytterligare 3 st i samma m. ( … Hoppa över 2 fm, gör 1 fm, hoppa över 2 fm.Virka 5 stolpar i nästa fm.
Jag har länge varit sugen på att virka en sjal, och en vacker dag sprang jag på ett fint garn – Big Verona #43197 från Järbo Garn – på ICA Maxi … I ärlighetens namn så låg garnet i pysselskåpet ett bra tag innan jag väl började virka med det, men så kan det bli ibland! Jag letade runt efter ett fint mönster och fastnade för ett med snäckskalsmönster på Saannisdesigns sida, som hon översatt från originalet av Orchideeflower. Efter lite förklarande hjälp från Masken så var det faktiskt tämligen lätt att följa mönstret och bara virka på. Efter ett tag lärde man sig ju mönstret utantill, plus att det var väldigt lätt att räkna efter och se var man var någonstans (inte alls som när man håller på med pilliga amigurumis) så det var perfekt för en nybörjare som jag, samtidigt som det ju ändå ser ganska proffsigt ut 🙂 Knappen inhandlade jag hos Knapp-Carlsson. Välkommen hit! Att handla garn här hos Eddna ska vara som att besöka din favoritgarnbutik. Vi vill att du ska hitta dina favoritgarner, spännande nyheter och precis allt du kan tänkas behöva till ditt nästa projekt. Här kan du vara trygg med att vi sätter en kvalitetsstämpel på alla produkter i webbshoppen – det är helt enkelt garanterat bra grejer till fina priser.

Bra mönster, beskrivningen var lätt att följa. Jag är en duglig virkare, inte superduktig, men det gick bra ändå. Jag skrev ut båda beskrivningarna på Virussjalen. Båda var bra. Steg för steg-bilderna underlättade mycket i början.
Fint resultat och lätt att följa, jag använde mig av ett cakenystan ”azalea” som gott och väl räckte till mitt projekt. Jag skulle inte ranka mig själv som erfaren, men instruktionerna var väldigt tydliga och lätta att följa med i. Rekommenderar!Fantastiskt mönster, pedagogiskt upplagd med både bilder och text. Varierande virkning, superkul att se sjalen växa fram med tex. melerat/flerfärgat garn. Virkat två redan och har en tredje påbörjad.

Jag är en 19 år gammal tant som är heeeelt tokig i att virka. Man ser mig sällan utan en virknål och ett par garnnystan. Välkommen till min virkblogg där jag delar med mig av det jag skapar!
Varv 1: virka en löpögla och 1 luftmaska. Virka en annan luftmaska och dra ut garnet till ca 2 cm. Plocka upp tråden och hall den isär med fingret. Dra den tråden genom öglan på din virknål och virka 1 fastmaska genom hålet som skapas av tråden du höll isär. Nu har du gjort första omslaget med första kärleksknut. Upprepa så manga gånger som behövs för att få den önskade bredden. Du ska sluta med ett jämnt antal omslag.

Hur virkar man ihop rutor?
Virka ihop dem:Återigen, slit åt dig två rutor och lägg dem räta mot räta. Vi fortsätter att sikta mot de bakre maskbågarna. … Gå ner med virknålen genom nästa maskas (maskors, egentligen) bm och hämta upp garnet igen.Gör en smygmaska, dvs. … Forsätt på samma sätt hela vägen till nästa hörn.Klipp av och fäst.
Idag ska vi visa dig hur du kan virka den här klassiska virktekniken. Med kärleksknuten skapar du en spetsstruktur av sammanflätade diamanter, byggd av fastmaskor och luftmaskor. Det är mycket enkelt att göra, kräver lite material och resultatet är mycket fint.Varv 2: räkna 4 omslag och stick in virknålen i den femte kärleksknuten. *Virka 1 fastmaska och dra ut samma tråd till ca 2 cm för att skapa nästa omslaget. Gör 2 omslag med 2 kärleksknutar. Hoppa över 2 omslag och stick in virknålen i andra kärleksknuten*. Upprepa mellan * och * varvet ut.

Hur virkar man en Strandväska?
Virka 25 lm med virknål nr 10. Detta ska bli väskans botten och du fortsätter virka runt i cirkel kring dessa maskor. Vänd arbetet, du ska nu virka tillbaka mot början. Börja virka i 2 m från nålen, *2 fm, 1 fm i de nästa 21 m, 2 fm i sista m på raden*, 1 lm, vänd arbetet igen och upprepa *-* x1 på motsatt sida.
Som vanligt hoppas vi att du vill dela med dig dina projekt på Instagram, med hashtag #weareknitters. Vi vill gärna se i vilka projekt du har använt kärleksknuten.weareknitters.se/…nar/garnnystan/the-tape

Välkommen till We Are Knitters stickblogg. Vi har tips för hur du stickar och virkar plus användbara tricks för både nybörjare och avancerade stickare.
Varv 3: Gör 3 omslag med 3 kärleksknutar. Vänd ditt arbete och virka 1 fastmaska genom knuten i mitten av de 2 övre omslagen i förra varvet. * Gör 2 omslag med 2 kärleksknutar och virka 1 fastmaska genom knuten i mitten igen *. Upprepa mellan * och * varvet ut.Och det är så vi gör den fina spetsstrukturen, som är perfekt för halsdukar och sommarväskor. Beroende på materialet du använder, kan den traditionella virktekniken också få en mer modern stil. Om du virkar tekniken med vår Tape kommer det liknar makramé.

Det var då det hände, en regnig söndag i september alltså. Jag tog mig äntligen ut ur min pysseldvala. Vågar visserligen inte ropa hej ännu, det är så färskt men det känns roligt och jag ser försiktigt framemot en kreativ höst och vinter.
Jag hade tröttnat på att sticka några maskor varje kväll på ”tillfrisknadsfilten” som aldrig blir större eller färdig. Sneglade på mina lådor med garn och började fingra på dem. Visst skulle det vara roligt att virka något, det var sååå länge sedan sist. Som alltid kom jag fram till att jag hade garn nog till att virka en barnfilt och jag började googla efter inspiration till ett mönster.

Jag har virkat min sjal i garnet Elise och färgen Lime/turkos/blå det gick åt nästan 2 hela nystan. Elise består till 55% av bomull och 45% akryl, vilket gör garnet mjukt och skönt. Sjalen är lite drygt 150 cm från kant till kant och ca 65 cm från nacke till spetsen. Jag använde virknål nr 3,5.
[…] runt lite när jag hittade sjalen, för att se vad för garn folk hade använt. Jag hittade då en fin sjal där de hade använt sig av Järbo Elise. Så det fick bli mitt garn också. Efter en […]Årets påskprojekt blev en virkad snäckskalssjal. Denna är det många av er som redan har gjort, men jag hade den fortfarande kvar på min ”att-göra-lista”. Det var ett perfekt projekt att ta med när jag reste bort under påsken. Mönstret ser nog ganska klurigt ut, men det är i princip bara 4 varv som man gör om och om igen och de lärde jag mig snabbt utantill, så det gick att vara social och virka samtidigt utan problem.Hej! Erika heter jag, bosatt i Dalarna med son född -10 och pojkvän. Jag pysslar och virkar kanske mer än jag borde! Jag tar även emot beställningar så ser ni nånting ni är intresserad av så släng iväg ett mejl bara 🙂 Valfria färger kan väljas. Mejl: [email protected]
Med över 30 år i stick- och virkbranschen erbjuder DROPS Design en av de mest omfattande samlingarna av gratis mönster på internet – översatt till 17 språk. Per idag har vi 293 kataloger och 10973 mönster på och alla är översatta till Svenska.
Jag har gjort ett fotomönster som är lätt att följa. I stora drag handlar det om att göra stolpgrupper om 3 stolpar, 1 lm mellan grupperna förutom vid hörn, då man istället virkar 3 lm mellan stolpgrupperna:Jag har som sagt bara ett mönster på en sjal och det är min pälssjal. För övriga gratis sjalmönster rekommenderar jag dig att kika in på hemsidor hos garngrossister som t ex Järbo Garn eller Drops Design! Lycka till!Det är ett bra tag sedan jag virkade dem så den gammelrosa färgen har utgått sedan dess men Hyacint 240 är den som idag kommer närmast. Övriga färger är Light Pink 246, Fuschsia 128, Orchid 222, Magenta 251 och White 106. 😃Hej Siv och väkommen till min blogg! 🙂 Vad roligt om jag inspirerat dig! Garnet jag amvänt heter Catania och är av 100% bomull. Till det har jag använt virknål 3. Hoppas du tittar in snart igen!

Mormorsrutor är enkla och roliga att virka. Arbetet växer snabbt. Rutorna kan göras i precis vilken storlek man själv vill och virkas lätt ihop med varandra. Plocka fram dina restgarner och sätt igång. De är som mest dekorativa om man använder sig av flera färger.Jag älskar färgerna i dina mormorsrutor som går i olika rosa/lila nyanser och skulle bli sååå glad om du ville dela med dig av vilka färger du använt. Försökt komma fram till det själv men blir färgblond i garndjungeln 🙂

Du hittar alla mina mönster under DIY! De är gratis MEN all kopiering (foton som text) är förbjuden! När du virkar efter dem och publicerar egna bilder, tagga med #bautawitch som ett litet tack för att du haft glädje av mitt arbete. Enjoy! 💕
Hej Ingela! Jag gör precis som på Järbos video. Vandrar med sm. I mitt mönster har jag inte fortsatt med samma färg varv 2 utan bytt färg så därför framkommer inte det, tyvärr. Färgbyten gör jag aldrig på samma ställe på rutorna då jag virkar in mina ändar och det då skulle bli klumpigt och fult. Ska du fortsätta med samma färg v2 så vandra med sm över st och börja det nya v med 3 lm = första st.

Perfekt ju att ha ett UFO (unfinsished object) liggande att plocka fram när lusten tränger på att göra något med sina händer! När du ser vad det är jag nu alldeles snart är färdig med kanske du vill göra något liknande av dina rutor! Kram ❤
Om jag vill använda samma färg på hela rutan, hur gör jag då för att komma mellan två stolpgrupper? Har provat.wmd smygmaska men då blir det ju en ”dubbel kant”. Måste jag ta av tråden för att fästa om den som när jag byter färg? / MarieJag påbörjade också mina mormorsrutor i vintras… nu har det legat nere ett tag, men i höst igen! Kanske blir det en filt… eller en kudde.. eller bara en tummetott, vem vet! 🙂 Ha det, Åsa min vän! /Pia

Igår var vi till en typisk ”Åsa strand” – Elafonissi! Den var inte bara långgrund med kristallklart lagom varmt vatten att bada i. Den hade även rosa sand (på sina ställen). Sand av rosa finkrossade snäckor. Riktigt, riktigt vackert!Bild 1 och 2. Genomskinligt spetslinne från Bik Bok och längre linne med spetskanter från KappAhl. Koftorna i härliga sommarfärger till solbrännan (man borde haft) kommer från Gina Tricot. Halsbandet av färgade snäckor är köpt i Thailand.

Vad ska man ha för garn till mormorsrutor?
Att virka mormorsrutor är enkelt, roligt och går att variera i oädlighet. Det finns många varianter på rutor, men här visar vi den klassiska mormorsrutan med enkla stolpgrupper och luftmaskor. Du kan virka i vilket garn som helst, men testa gärna Soft Cotton, Tilda eller Järbo 8/4.
Är så stolt över min yngsta dotter, sötaste D! Vi fick besked igår om att hon kommit in på Psykologigymnasiet. Hon trodde inte att hennes betyg skulle räcka till och hade ställt in sig på att istället bli ”amatörpsykolog” :), dvs frisör istället men så gjorde hon världens ryck i våras med sitt skolarbete och nu kom belöningen! 😀 Imorgon kväll (1/6 2020 kl 19) ”ses” vi (ni som vill) i mitt Online Virkcafé och virkar den tillsammans i några timmar! Det ser jag så fram emot! Vill du veta mer om mitt Online Virkcafé, så klicka här! Varv 1. Virka 3 lm och 3 dst i första lm = en snäcka. *Hoppa över en lm och virka 4 i nästa lm.* Upprepa hela varvet ut mellan * och *. Sluta varvet med en sm i första snäckan. Totalt 28 snäckor.

Färgkontrasten mellan den rosaskimrande sandstranden och det turkosblå havet sägs göra den till en av Kretas absolut vackraste stränder. Elafonissi kallas även för Kretas Maldiverna. Utanför den långgrunda lagunen ligger en liten ö, som binds samman med stranden genom ett korallrev, som man kan vada till. Hur läckert som helst!

Hur virkar man en sjal?
– Längs den långa kanten högst upp på sjalen virkas picoter: 2 lm, 1 fm i den första lm, 1 fm i närmaste lmb. Fäst dina garnändar. Blocka eller stryk försiktigt på din sjal med ett ångstrykjärn. Dra litet i den så att dina kanter på sjalen blir raka och fina och spetsmönstret kommer till sin fulla rätt.
Du kan inte använda mitt diagram rakt av då det är gjort för ett arbete som virkas runt, runt och runt en botten men om du kikar på videon på YouTube så kommer du snart på hur du måste tänka.I Midsommarhelgen har jag virkat mig en söt romantisk necessär. Jag har utgått från ett mönster på en väska och hittade på litet allt eftersom men jag tycker att den blev riktigt bra så jag skrev ner hur jag gjorde och delar gärna mönstret med dig.

Jag har inte hunnit sy i någon dragkedja ännu eller om jag kanske väljer tryckknappar… Jag har inte riktigt bestämt mig. Om man vill kan man självklart även fodra den men det tror jag inte att jag bryr mig om. Jag saknar båda mina tonårssessor ♥ jättemycket! När tjejerna var små och borta hela sommaren brukade jag gå in i deras rum och plocka bland deras saker. Jag bytte kläder på alla Barbiedockor och möblerade om bland gosedjuren… Då kändes det som om de nästan var hemma hos mig! Nu tittade jag istället på foton och hittade några av de bilder Bell ♥ och jag tog i våras. Hon ställde upp som modell när jag ville inspirera till litet roliga sommarinköp för oss budgetfashionistor, här i bloggen. ”Av känslomässiga skäl” 😉 blir dagens inlägg således, ytterligare några favoriter och guldkorn ur min egen garderob: Elafonisi är verkligen en helt fantastisk strand. Tyvärr är det inte så lätt att ta sig dit om man inte älskar att åka på smala slingrande vägar genom bergen med tvära stup och kurvor. Vi satt på en lokalbuss i 2 1/2 timme från Chania för att komma dit och man hade hjärtat i halsgropen många gånger. Aldrig någonsin att jag hade vågat köra där själv!Varv 2-13: Virka sm till mitten på första snäckan. 3 lm och 3 dst i mittenmaskan på snäckan. *4 dst i mitten av nästa snäcka*. Upprepa mellan * och *. Avsluta varvet med en sm i första snäckan.

Hur man virkar små figurer?
Veronicas nybörjartipsBörja med ett mönster med få delar, så behöver du inte sy så mycket. … Virka i bomullsgarn, det töjer inte och är enklare att använda för nybörjare. … Välj ett lite tjockare garn som passar för en 4 mm virknål. … Välj en figur som du gillar, då är det större sannolikhet att du gör den klar.
Väskorna är virkade med virknål 3 så att de blir så täta som möjligt. Det är inte alla (inklusive mig själv) som tycker om att sy och har tålamod att fodra… 🙃Jag har använt en virknål 3,5 och ett garn som heter Muskat från Drops (som har vacker lyster och just den ljuvliga gammelrosa nyans som jag älskar) men det är hopplöst att virka med då det består av en massa små trådar som gärna särar på sig och det syns, vilket jag inte alls gillar. Jag är oerhört petig med sådant. 🙄

Med en 7-pack Catania får du ut 28 stycken lika långa rader med snäckor som jag gjort runt väskan. Då blir filten 80 cm bred (utan bård) och ca 38 cm lång. På tok för kort alltså. Men köper du 2 stycken 7-packar är du uppe i 76 cm. Så lägg till ytterligare något nystan av den färg du tycker bäst om och virka ytterligare 2-3 rader med snäckor och du har en filt ca 80×80 cm.

De första raderna med snäckor kan kännas litet bökiga eftersom väskbotten liksom är i vägen. Men ”have faith”, jag lovar att det blir bättre efter den femte raden med snäckor! 😊Många amigurumimönster bygger på enkla maskor, som fasta maskor, luftmaskor samt ökningar och minskningar. I Lees lilla virkskola hittar du instruktionsvideon för alla olika maskor som finns i mönstret till det lilla biet.

För Veronica Lönnqvist började det med en virkad gris ur en veckotidning. Den grisen blev snart en hel grisfarm då det var så roligt att virka. Ganska snabbt insåg Veronica att hon ville designa sina egna mönster för att kunna skapa de figurer som fanns i hennes huvud.– De flesta av mina leksaker utgår från enkla basformer som en cirkel, en cylinder eller en kon. De olika formerna kan man anpassa och kombinera i det oändliga. Om man kombinerar en cirkel med en kon får man en droppe, säger Lönnqvist. – Tänk att man kan skapa vilken form som helst med bara en tråd, det tycker jag är häftigt, säger Lönnqvist, som virkat allt från dinosaurier till små regnbågar. När ett projekt är avslutat finns det alltid flera nya idéer som väntar på att förverkligas. Lönnqvist gör ofta skisser på det hon vill virka för att få en bättre överblick över vilka färger och former hon ska utgå ifrån.

Att virka amigurumis är som att skulptera med garn och det passar också nybörjare, säger designern Veronica Lönnqvist. Amigurumi är japanska för stickad eller virkad leksak och stilen har blivit populär över hela världen.
Många amigurumier startar med en så kallad magisk ring eller magisk cirkel. Den kan göras på lite olika sätt. I den här videon visar Veronica Lönnqvist ett sätt att göra en magisk ring. (Klicka på bilden så startar videon.)

Du kan sälja produkter gjorda enligt detta mönster, förutsatt att de är handgjorda av dig själv i en liten upplaga och du nämner designern. Vid frågor om mönstret kan du kontakta Veronica Lönnqvist på mejladress: [email protected]
Detta mönster är endast till för personligt bruk. Mönstret (eller delar av det) får inte återges, spridas eller återförsäljas, översättas, publiceras, göras om, delas eller publiceras (för försäljning eller gratis) på nätet eller i verkligheten.Hej Mia! Ledsen men jag förstår inte hur du menar. Mätbarhet? Och sjalen är ju ett V från första början…?! Tror du måste skicka ett foto på ditt arbete för att jag ska se vad som gått galet. Maila till [email protected] så ska jag försöka hjälpa dig!Haha ja lite knasigt tänkte jag allt. Men gjorde om och gjorde i din ordning så blev väldigt nöjd. Tror att jag fick för mig att den skulle vara mörkare rosa den första färgen så det ställde till det i mitt huvud.This is so beautiful, both colours, the pictures with your lovely dogs and YOU! Thank you for sharing the pattern with us. I think I need such a scarf. Warm regards Undine

Hur man gör en Mormorsruta?
DIY – MormorsrutorVirka 6 lm.Virka ihop maskorna till en ring med en sm.Virka 3 lm (=första stolpen) och 2 st, virka 3 lm. *3 st och 3 lm* Upprepa mellan * ytterligare 2 ggr. … Byt färg.Virka 3 lm (=första stolpen) och 2 st, virka 1 lm. *3st, 3 lm, 3 st, 1 lm* Upprepa mellan * ytterligare 2 ggr.
Hej, förlåt jag är nybörjare och kan ingenting… Jag har lyckats (tror jag) virka första tre varven (en rapport?) och sen står det: Dessa 3 varv upprepas (en rapport) nu gång på gång tills det är dags för en uddkant runt om sjalen.

Jag var på Sy- och Handarbetsfestivalen på Stockholms Mässan här om helgen, som besökare. Jag har ännu inte modet att ta steget att istället deltaga som utställare… Men en dag kanske om inte hyran för en monter är astronomisk?!
”Du ska vända efter varje varv men den magiska ringen och de maskor du gör i den räknas som ett varv. Det ser ut som om du kanske ökar litet för mycket i kanterna innan eller efter du vänder. Det är dock svårt att se av din bild. Jag skulle behöva se en rakt uppifrån så att man ser maskorna litet tydligare? (Du kan inte lägga till bilder här så därför blir det hela litet komplicerat men du kan ju maila mig, för jag får ju dina mail. Bra även om du lägger till [email protected] och [email protected] i din adressbok för då kommer våra mail att nå dig!)

Hur man virkar en väska?
Gör så härVirka 25 lm med virknål nr 10. … Vänd arbetet, du ska nu virka tillbaka mot början. … Fortsätt virka runt, runt med 1 fm i varje m tills arbetet mäter 23 cm.Virka 1 fm i första 8 m (sätt 1 markör här), 34 lm, detta är början på väskans första handtag. … Virka 1 varv med 1 fm i varje m.
Det förvånade mig att det var en så stor andel utställare med trikåtyger i märkliga brokiga mönster och färger. Och gillar folk verkligen alla dessa stickiga ullgarner? Jag var inte så där superimponerad av mässan… Var du där? Och i så fall, vad är dina intryck?Hej Evelyn! En magisk ring är ett av de mest vanliga sätt att börja ett arbete. Så det är väldigt bra att kunna göra en sådan. Om du googlar så hittar du förklarande videos som visar hur du gör på t ex YouTube. Lycka till! 🍀Så fina! Har ett antal nystan här hemma av ett annat garn som säger 2,5-3,0 i virknål. Provvirkat med lite Catania och virknål 3,5 samt med mitt garn och nål 3,0. Ser att det blir skillnaden i storlek ganska snabbt. Tror du att jag kan gå upp i storlek på virknål med mitt garn el jag ska göra fler varv/rapporter med mindre nål istället? I så fall hade jag blivit väldigt tacksam om du kunde mäta varje färgavsnitt så att jag vet när jag ska byta färg. Tänker från mitt på till toppen (nacken och neråt) Hoppas du förstår.

Jag fattar inte mönstret på vårsjalen. Varv 1_3 , en rapport ska upprepas ex antal gånger. Vart kommer de varven med stolpar in? Ska de vara med i samma rapport? Hoppas du förstår min fråga 😊 mvh Annika
Hej Åsa! Stort tack för hjälp med färgval i grönt. Jag har börjat med den färgen jag har minst av (dvs 2 nystan) men den kommer inte räcka till 13 rapporter… 11 kommer det att bli sen är garnet slut. Kan jag byta färg tidigare (på 12:e) eller måste jag beställa ett nystan till? Vad tror du? Kram!

Hej Cecilia! Börja med att läsa igenom mönstret helt och hållet. Det är viktigt oavsett om man är nybörjare eller gammal virkräv. 😉 Då kommer du få svar på alla dina frågor, både i text och i bild. Sen virkar du steg för steg efter mina bilder med texten som stöd. Ringen virkas bara i början av sjalen, då den utgör spetsen på den. Och de varv som upprepas och hur du virkar dem kommer i meningen efter den med ”dessa 3 varv upprepas” som du undrar över. Det står även hur många varv du ska ha virkat när det är dags för uddkanten. Lycka till nu!

Lättförståelig mönster. Dock kom jag just på att den rosa sjalen blir i omvänd ordning. Dvs på dina bilder är det mörkare längst in och sen ljusare utåt. Men i beskrivningen ska man börja med den färg det finns två nystan av dvs det ljusare nystan. Så den blir således ljusare längst in.
Tittar du något på mina förklarande bilder när du virkar eller läser du bara texten? Bilderna visar steg för steg/nästan maska för maska faktiskt exakt hur du ska göra nämligen.”

Similar Posts