Volvo V90 D4 Tuning

Effektökning och miljöskydd ligger inte längre nödvändigtvis i konflikt med chiptuning av CPA Perofrmance. Om vridmomentet ökar under kraftoptimeringen kan mer matning än tidigare uppnås vid lågt varvtal. Detta leder till en enorm bränslebesparing.En programvara anpassad till din bil är grunden för solid och säker chiptuning. Med moderna så kallade digitala extra styrenheter (PowerBox från CPA) står säkerhet, miljöskydd och prestandaökning inte längre i konflikt.

Hur mycket drar en Volvo V90 D4?
Utrustningsnivå:Alla Motor Växellådor Prestanda Mått och volymer Vikt/diverse Innermått ChassiVolvo V90 Bensin T5Volvo V90 Diesel D4Topphastighet230 km/h225 km/hBränsleförbrukning (EC 199/100, blandad körning)6,8 l/100 km4,5 l/100 kmCO²154 g/km119 g/kmMått och volymer
Processorn eller mikroprocessorn kan praktiskt taget illustreras som en motor med elektronisk styrning. De kan förstås enligt följande: Ju högre en processors frekvens, desto bättre mappning till din bil.

Med den specifiska programvaran av CPA PowerBox:en kan kraften av din Volvo XC60 ökas till upp till 174 HK och 448 Nm. En förbättrade acceleration och en mer suvereän körkänsla är resultaten.
Som regel förlorar du försäkringsskyddet efter installationen av PowerBox. Vänligen informera din försäkrare innan du installerar eller använder tuning. För din egen säkerhet bör du be att tuningen bekräftas skriftligt av ditt försäkringsbolag.

Vad kostar det att äga en V90?
Dela videoBilmodellNypris (kr)Total månadskostnad (kr)Volvo V60 T8 AWD Twin Engine505 8158 262Volvo V90 D4380 0007 062Volvo V90 D5 AWD439 0008 188Volvo V90 T4360 000
Om kunden ingår ett avtal med CPA Performance GmbH som konsument och kund och CPA Performance GmbH endast använder distanskommunikation för avtalsförhandlingarna och avtalet (t. ex. order via en onlinebutik eller via handelsplattformar som eBay.de och telefon eller fax) har kunden vanligtvis rätt till en lagstadgad ångerrätt som CPA Performance GmbH meddelar separat.Med de klara linjerna och de dynamiska LED-strålkastarna uppträder den nya Volvo XC90 mycket sportigt. För ätt kunna köra den så också finns det nu den specifiska chiptuningen av CPA PowerBox:en för XC90. Upp till 298 HK och 607 Nm är möjliga.Kärnstorleken hos en processor kan förstås illustrativt som förskjutningen av förbränningsmotorer. Ju större kärnstorlek, desto högre klockfrekvens (kartoptimering) kan utformas.

Vårt motorsäkra system ger högsta möjliga extra effekt med minsta möjliga extra slitage. Den intelligenta mjukvaran och fullbelastningsskyddet innebär att din motor utsätts för större stress i varvtals- och belastningsområdena där det finns tillräckliga kraftreserver.PowerBox levereras med programvaran anpassad för din bil och dess bästa möjliga standardinställningar. Om du vill kan du justera inställningen senare till dina önskemål. Detaljerade instruktioner ingår. (5) Den ovan nämnda accelerationsförbättring från 0 till 100 km/h är en maximalt nåbar besparing som kan avvika på grund av serietoleransen av de enstaka bilarna. Du måste returnera varorna omedelbart och under alla omständigheter senast fjorton dagar från datumet då du informerade oss om att avtalet sägs upp till US CPA Performance GmbH, Jurastrasse 1, 73119 Zell unter Aichelberg eller överlämnar detta skriftligt. Tidsfristen är uppfylld om du skickar varorna före tidsfristen på fjorton dagar. Du bär de omedelbara kostnaderna för att returnera varorna. Du behöver bara betala för en eventuell förlust av varans värde om denna beror på hantering som inte var nödvändig för att kontrollera varornas art, egenskaper och funktion.

Om du drar dig ur avtalet åtar vi oss att betala tillbaka alla betalningar vi har fått från dig, inklusive leveransavgifter (förutom extra kostnader som uppstår vid val av en annan leveransmetod än den mest gynnsamma standardleveransen vi erbjuder) omedelbart och senast inom fjorton dagar från det datum då anmälan om ditt upphävande av avtalet når oss. För återbetalningen använder vi samma betalningsmedel som du använde i den ursprungliga transaktionen om inget annat överenskommits med dig. Du kommer aldrig debiteras för återbetalningsavgiften. Vi kan vägra en återbetalningen tills vi har fått tillbaka varorna eller tills du har lämnat bevis på att du har returnerat dem, beroende på vilket som inträffar tidigast.
Med de flesta biltillverkare förlorar du all garanti genom tuning. Kontakta din biltillverkare i förväg om garantivillkoren. På begäran kommer vi naturligtvis ge dig en extra motorgaranti. Vi förbereder gärna ett individuellt erbjudande åt dig – vänligen kontakta oss. Vi påpekar här uttryckligen att vi inte garanterar någon skada på motorn, överföringen eller hela bilen. Vår garanti täcker endast själva PowerBox. Med den motorspecifiska programvaran av CPA PowerBox:en presterar din Volvo V90 Cross Country nu upp till 241 HK och 506 Nm. Kraftökningen av upp till 27% underlättar långa körningar på motorvägarna. I många år har vi som lednings- och utvecklingsteam på CPA utvecklat och utformat en mängd olika program och tekniska produkter. Nu har vi packat all denna know-how och all vår erfarenhet i PowerBox och PedalBox. Vi lämnar inget åt slumpen.

Du har rätt att dra dig ur detta kontrakt inom fjorton dagar utan att ge någon anledning. Ångerperioden är fjorton dagar från den dag då du eller en tredje part som utses av dig, som inte är transportören, tar de sista varorna i besittning.
Huvuduppgiften för säker chiptuning är att använda befintliga effektreserver så att inget extra slitage sker. Dessutom detekterar motorsäkertssystemet i PowerBox termisk överbelastning i god tid och reglerar effektökningen dynamiskt. (6) Rabatt gäller för alla erbjudna produkter på vår sida förutom PowerBox Pro och PedalBox. Aktionen slutar så snart som den avsedda kontingenten av produkter förbrukas. Våra extra styrenheter (PowerBox) fungerar alltid intelligent och situationsberoende med vår specialutvecklade programvara. Vi uppnår därmed att en optimering av kartorna endast sker vid behov (vid acceleration eller överkörning). En annan viktig motorskyddsfunktion är strypningen av inställningen för långa resor vid full belastning (t.ex. fri motorväg).Vi hoppas att ni har lagt fram denna viktiga rättsliga information på ett tydligt och begripligt sätt. Om du fortfarande har frågor är du välkommen att kontakta oss.

Vid våra tester förlitar vi oss alltid på omfattande dynotester, inklusive avgasmätning och provning av arbetstemperaturerna hos olika motordelar. Vi använder en uppsättning externa temperaturgivare som kontrollerar och registrerar de viktiga driftstemperaturerna hos olika motordelar med och utan avstämning. Med nya motorer utförs intensiva provningar alltid vid full belastning och med maximal effektökning.
Om du installerar eller använder elboxen på allmänna vägar ogiltigförklaras normalt fordonets allmänna driftstillstånd. Vid användning i trafiken måste test utföras före installationen, vilket måste bekräftas ett godkännande av en officiellt erkänd testanläggning enligt § 19 StVZO och § 22 StVZO.

meddela tydligt (t.ex. ett brev som skickas per post, fax eller e-post) att du vill dra dig ur avtalet. Du kan använda det bifogade formuläret, vilket inte är obligatoriskt. Om du använder det här alternativet skickar vi omedelbart (t.ex. via e-post) en bekräftelse på mottagandet av återkallelsen.

Med den specifiskt utvecklade programvaran av CPA PowerBox:en når din Volvo V60 en kraft av upp till 192 HK. Programvaraoptimeringen förbättrar performancen utan att influera praktiskhet för vardags.
På många nya högteknologiska bilar, så är bilens elektronik, dator och insprutningssystem så avancerad att ”traditionella” chip tuning med endast en anslutning ger ett mellanliggande resultat. Med vår överlägsna programvara, kan du använda såkallade ”Multi Channel tuning”, anslutning av flera anslutningar, för att uppnå maximal prestanda på bilmotorn.

Prosessoren i våre avanserte bokser er moderne og energieffektive. Dette gjør at lite strøm kreves for å drive chipboksen, noe som sørger for at stabiliteten på bilens elektronikk ikke påvirkes.
Beroende på vilken motor typ du har i din bil har du olika chiptuning-alternativ. Du har 1 alternativ för din Volvo V90 Cross Country D4. Se till att du har valt rätt motortyp från billistan. Det här är alternativen till Cross Country D4 med 190 HK. Produktbilderna är illustrativa och kan skilja sig från den faktiska produkten.Beroende på vilken motortyp du har i kjøretøyet ditt har du olika chiptuning-alternativ. Du har 2 alternativer för din Volvo V90 D4 AWD Polestar Performance. Se till att du har valt rätt motor typ från billistan. Det här är alternativen till D4 AWD Polestar Performance med 200 HK. Produktbilderna är illustrativa och kan skilja sig från den faktiska produkten.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99% (Uppdaterat januari 2021).
Men det är inte bara värdeminskning och eventuella problem som kostar pengar i ditt bilägande. Du bör också tänka på att jämföra både bilförsäkring och bilfinansiering för att hålla nere de månatliga kostnaderna så mycket som möjligt.I tabellen kan vi se att de bilar som är dyrast har högst värdeminskning. De bilar som tappar mest i värde gällande antal kronor är de dyraste modellerna – Tesla, BMW 520d och Audi A6. Samtidigt behåller vissa av bilarna sitt värde ganska bra sett till procent i förhållande till nypriset.Hos oss kan du jämföra billån utan kontantinsats från upp till 40 långivare samtidigt – för att hitta lägsta möjliga ränta. Vi tar bara en kreditupplysning från UC och tjänsten är helt kostnadsfri. Hos oss kan du låna till din bil oavsett om du köper den från en handlare eller från en privatperson.En stor faktor du bör väga in i ditt bilköp är värdeminskningen. Köper du en nyare bil kommer värdeminskningen vara bland de största utgiftsposterna – eftersom bilar ofta sjunker snabbt i värde. Vet du med dig att du bara kommer ha bilen i x antal år innan du säljer den igen är det därför viktigt att köpa en bil som håller i värde.

Att säga vilken bil som är bäst eller vilken som håller värdet bäst är givetvis ingen fråga som har ett helt svartvitt svar. Mycket beror på i vilket skick bilen är när du köper den – samt hur väl du tar hand om den under ditt ägandeskap. En del saker kan såklart också bero helt på oflyt – plötsliga fel som bara råkade drabba just din bil.
Noterbart är såklart att svenska Volvo, som ofta anses vara ett tillförlitligt bilmärke – nästan har mest problem av alla. Faktum är att Volvo har varit på den nedre halvan av undersökningen de tre senaste åren.Bland resultaten för bilmodellerna är det väldigt spritt bland olika märken. Det enda märket som har 3 modeller på topp 3 är Hyundai – som ju också presterade i topp sett till jämförelsen bilmärkena emellan.

I undersökningen har JD Power också tagit fram vilka specifika modeller inom olika segment som är mest pålitliga och problemfria. Faktum är att de ensamt rankar sportbilen Porsche 911 som den allra mest pålitliga modellen. Så här ser resultatet ut i de andra kategorierna:Som vi ser här verkar det som att det är många asiatiska bilmärken – Kia, Hyundai, Genesis, Toyota och Lexus – som är pålitliga. Utöver det är det flera amerikanska bilmärken som hamnar högt på listan. Porsche är det enda europeiska bilmärket som tar sig in på topp 10.

Expressen har tittat på värdeminskningen på de 20 bilar som säljer bäst i Sverige – och jämfört hur de står sig i värde. Här jämförs nypris med pris på marknaden efter 3 år på en bil som gått 6000 mil.
Överlag kan vi se att Kia, Volvo, Toyota inte tappar lika mycket i värde efter några års ägande. Lågt pris, snål motor och ett eftertraktat märke verkar vara det som gör att värdeminskningen blir mindre.Men som tur är finns det statistik att luta oss mot, som gör att vi kan få en bra bild över vilka bilmärken som ofta blir bra affärer. Här har vi tittat både på hur väl olika bilar håller i värde – samt vilka bilar som i snitt ger minst – och mest – problem för ägarna.

Att ge sig ut i marknaden för begagnade bilar är inte alltid lätt. Vilken är bäst? Vilken håller värdet längst? Det kan vara lätt hänt att åka på en nit – men inte om du är väl påläst! Här har vi sammanställt de bästa bilarna för 2023 och var du får mest bil för pengarna.

Varje år gör det amerikanska konsumentforskningsföretaget JD Power en stor studie om bilars pålitlighet. De tittar på alla typer av problem som uppstår hos de olika märkena, och väger dessutom in bilägarnas nöjdhet med respektive märke. Så här ser topplistan i senaste undersökningen. Siffran anger antal problem inom 3 år per 100 bilar.
Även några av de laddhybrider som är med på listan har hög värdeminskning. Men det kan vägas upp av att de är billigare att äga – eftersom du inte behöver lägga lika mycket pengar på drivmedel.När det gäller komfort och säkerhet så är båda bilarna välutrustade. V90 är tyst och bekväm, med bra sittkomfort och rymlig kupé. Baksätespassagerarna har fått betydligt bättre knä- och benutrymme än i föregångaren V70, och bilen har även fått höga betyg i krocktester. V60 är också välutrustad med säkerhetsfunktioner och har en bekväm inredning, men på grund av sin mindre storlek kan det vara lite trängre för baksätespassagerare, särskilt om de är längre än genomsnittet.

Volvo V60 och V90 är båda utmärkta val för den som söker en kombibil med hög komfort och säkerhet. Valet mellan de två modellerna kommer främst ner till personliga preferenser och behov. Om du söker en större bil med mer utrymme för passagerare och bagage, samt en mer lyxig körupplevelse, så är V90 ett utmärkt val. Å andra sidan, om du söker en mer kostnadseffektiv bil som är lättare att manövrera i stadstrafik och som erbjuder en mer sportig körupplevelse, så är V60 ett bättre alternativ. Oavsett vilken modell du väljer så kan du vara säker på att du får en säker, pålitlig och bekväm bil från Volvo.
En viktig skillnad mellan V60 och V90 är deras storlek. V90 är en större bil med mer utrymme, både för passagerare och bagage. Däremot är V60 mer bränslesnål än V90, vilket är en fördel för den som söker en mer kostnadseffektiv bil. V60 är också lättare att manövrera i stadstrafik tack vare sin mindre storlek.

Volvo V90 lanserades 2016 som ersättare till Volvo V70. Den konkurrerar med bilar som Audi A6, BMW 5-serie och Mercedes E-klass på begagnatmarknaden. V90 erbjuder fyrcylindriga motorer på 2,0 liter och dieselmotorer på 150, 190 eller 235 hästkrafter med beteckningarna D3, D4 respektive D5. Toppmodellen T8 Twin Engine är utrustad med en bensinmotor på 320 hästkrafter och en elmotor på 87 hästkrafter. Denna kombination ger en total effekt på 407 hästkrafter, och räckvidden med körning enbart med elmotor är upp till 43 kilometer. V90 har fyrhjulsdrift som standard för de flesta motoralternativen och erbjuder 560 liter i bagageutrymme.
Både V60 och V90 erbjuder en mjuk och tyst körupplevelse, men V90 är något mer av en lyxbil med högre markfrigång och bättre fjädring för att ta sig an ojämna vägar. V60 är mer sportig i sitt utseende och körstil, men har fortfarande en bekväm fjädring och är mycket rolig att köra på landsvägar. Båda bilarna har god acceleration och hanterar smidigt på vägen, men om du söker en mer sportig körupplevelse så är V60 kanske det bättre valet.Volvo V60 är en mindre modell och har funnits sedan 2010. Den konkurrerar med Audi A4, BMW 3-serie, Mercedes C-klass med flera. V60 erbjuder motoralternativ med dieselmotorer på 1,6 liter på 115 hästkrafter, 2,0 liter på 136 eller 163 hästkrafter och en 2,4-litersmotor på 215 hästkrafter och bensinmotorer på 1,6 liter med 150 eller 180 hästkrafter, 2,0 liter på 240 hästkrafter och en sexcylindrig motor på 3,0 liter med 304 hästkrafter. V60 har framhjulsdrift som standard för alla motoralternativ och erbjuder 529 liter i bagageutrymme.

Volvo är en svensk biltillverkare som har en stark ställning på marknaden, både vad gäller nya och begagnade bilar. Två av deras populära kombimodeller är V60 och V90. I den här artikeln jämför vi dessa två modeller.
Växellådan har optimerats för att tillvarata motorns optimerade prestanda i mellanregistret och har dessutom en gear hold-funktion som håller kvar växeln längre vid kurvtagning.

Polestar Engineered Optimering tar din körupplevelse till nästa nivå med bättre gasrespons, ökad kraft i mellanregistret och snabbare växlingar. Rekommenderat pris 9 300 kronor med möjlighet till räntefri delbetalning på upp till 12 månader med CarPay.

Hur många mil kan en Volvo V90 gå?
Den förbättrade hybriddrivlinan i V90 Recharge T6 ger en beräknad räckvidd på hela 87 kilometer* på ren eldrift – perfekt för vardagens alla körningar.
Det finns många bilägare i Sverige som kör med släp. Speciellt alla som semestrar med husvagn och hästägarna med sina transporter. Detta är tunga släp som ställer höga krav på dragbilens kapacitet. Genom vår optimering ökar man kraften i mellanregistret, vilket passar perfekt för körning med släp.

Ökat vridmoment till bakhjulen förbättrar din kontroll vid kurvtagning och ger ett bättre grepp vid start. Tillgängligt för alla bensin- och dieselbilar med AWD från modellår 2016 och framåt.Optimeringen genomförs av våra specialutbildade servicetekniker och påverkar varken bilens garantier, bränsleförbrukning eller serviceintervall. Observera dock att en kostnad för registreringsbesiktning tillkommer. Välkommen!

Modellen har haft en hel del barnsjukdomar. Mest är det elektroniska fel och dålig karosspassning, men ett fåtal ägare har även haft krångel med motorer. Behöver du en stor familjekombi kan V90 ändå vara ett bra val.
Det finns extremt många begagnade Volvo V90 ute på marknaden – och även om begpriserna ökar så har V90 relativt sett gått ner lite i pris på slutet. Om du köper en långmilare, tänk på att kamremmen ska bytas redan vid 15 000 mil, det är ett dyrt underhåll. Minsta dieseln D3 är prisvärd, men bilen känns lite slö. Köper du en bil som är äldre än tre år slipper du den höga malusskatten och kan spara 10 000 kronor om året enbart på skatten.

V90 har blivit populär på begagnatmarknaden, men utbudet har ökat vilket gjort att det är en prispress nedåt. Även konkurrensen från V60 har pressat ner priserna på V90, och modellen är inte mycket dyrare än V60. Även V90 har höga servicekostnader och ska du göra en årsservice och byta bromsklossar går det på över 12 000 kronor. Men värdeminskningen har möjlighet att hålla sig på en någorlunda stabil nivå, så bilägandet blir mer ekonomiskt än de stora SUV:arna XC60 och XC90. Det går att köpa en V90 med relativt få mil på mätaren för drygt 200 000 kronor, med billån från Blipp kostar den från 1967 kronor i månaden.
V90 finns med samma bensin- och dieselmotorer som övriga bilar i SPA-familjen. Allra vanligast är dieselmodellerna D3, D4 och D5. Många ser D4 med 190 hk som en bra kompromiss för den ganska tunga bilen. Bensinmotorerna blir ganska törstiga i den stora V90. Laddhybriden T8 med 390 hästkrafter ger bilen rena sportbilsprestanda, men räckvidden är knappt fyra mil. Om du kör korta sträckor och kan ladda ofta kan laddhybriden löna sig, men för många begköpare är dieseln mer ekonomisk.

Varför år Volvo V90 billigare än V60?
V90 är en större bil med mer utrymme, både för passagerare och bagage. Däremot är V60 mer bränslesnål än V90, vilket är en fördel för den som söker en mer kostnadseffektiv bil. V60 är också lättare att manövrera i stadstrafik tack vare sin mindre storlek.
Därmed delar den teknik med den stora suv:en XC90. Det har gjort Volvo V90 till en riktigt stor kombi stora innerutrymmen, men den är också lite dyrare än gamla V70.Elektronikfel och dålig karosspassning var de vanligaste felen till en början, men det mesta bör vara löst på de begagnade bilarna nu. V90 har också varit återkallad för åtgärder ett antal gånger, bland annat för krockkuddar, insugsrör som kan börja brinna och fel på nödsamtalssystemet. Kontrollera gärna att allt är gjort. Bilar av årsmodell 2018 och framåt har bättre kvalitet än de första årsmodellerna.Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna – och får hjälp med hela försäljningen.Trots det blev bilen en försäljningssuccé och toppade under flera år den svenska nybilsförsäljningen. När V60 kom minskade försäljningen något. Nu finns det gott om fina begagnade V90 ute på marknaden, och det är en bil som passar perfekt för familjen som behöver en komfortabel bil med stora utrymmen.Under många år var det Volvo V70 som gällde – men 2016 lade Volvo ner V70 och ersatte den med V90. Den nya modellen var ett steg uppåt storleksmässigt och byggde på Volvos nya SPA-plattform.V90 är väldigt trevlig att köra, och en perfekt bil på långfärden. En stor favorit bland begagnatköparna är Cross-country-modellen. Köp din Volvo V90 med blipp

Är det värt att köpa en Volvo V90?
Alla gillar inte designen på den långa kombin, men interiören känns verkligen lyxig och premium. Modellen har haft en hel del barnsjukdomar. Mest är det elektroniska fel och dålig karosspassning, men ett fåtal ägare har även haft krångel med motorer. Behöver du en stor familjekombi kan V90 ändå vara ett bra val.
Med Blipp kan du lägga om ditt nuvarande leasingavtal på din företagsbil och se över dina kostnader. Skicka in din ansökan så återkommer vi med ett förslag på en ny leasing.Ända sedan 1970-talet har Volvos kombibilar toppat försäljningsstatistiken på den svenska bilmarknaden. Volvos praktiska bilar har blivit en riktig favorit bland svenska familjer.

V90 erbjuder riktigt rejäla innerutrymmen både i baksätet och bagageutrymmet. V90 liknar XC90 på många sätt, men är en kombi i stället för SUV. Alla gillar inte designen på den långa kombin, men interiören känns verkligen lyxig och premium.
Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

RICA Engineering Sweden AB har två stycken fullutrustade servicebilar som utför alla typer av programmeringar. Om du befnner dig på en ort långt ifrån oss eller någon av våra återförsäljare så kan du kontakta oss så försöker vi planera in ett besök för din bil på din hemort nästa gång servicebilen är i närheten. Samtliga av RICA Engineerings produkter är noggrant utprovade på rullande landsväg där ingenting lämnas åt slumpen. Faktorer som effekt, hållbarhet, emmisioner säkerställs och testas in i minsta detalj innan försäljning påbörjas. En optimering ifrån RICA Engineering betyder inte att bilen blir törstigare vid normal körning! Tvärtom så sänks förbrukningen oftast. Detta beror delvis på att motorns effektiva arbetsområde förbättras genom det ökande vridmoment på lägre varvtal..*Beräknad räckvidd enligt WLTP som mäter räckvidden för en bil som kör med en viss hastighet under idealiska förhållanden. Den faktiska räckvidden som uppnås under verkliga förhållanden varierar beroende på körstil och andra externa faktorer. Siffrorna baseras på det preliminära målet. Slutlig fordonscertifiering pågår.

Hur många mil går en V90?
Den förbättrade hybriddrivlinan i V90 Recharge T6 ger en beräknad räckvidd på hela 87 kilometer* på ren eldrift – perfekt för vardagens alla körningar.
I nya utrustningsnivån Core Edition har vi tagit med all utrustning som gör bilen lite mer exklusiv och enkel att hantera, en välutrustad bil för en behaglig och uppkopplad körning.

År D4 en bra motor?
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.” D4 VEA är en trevlig motor som går bra och snålt om man vill det. Vad är slött? Har du kört starkare motorer tidigare än 190hk/400nm så kommer den att upplevas som slö, men på riktigt, det räcker för alla situationer om du inte skall sätta rekord på Ringen.
Med V90 Recharge T6 får du en pigg, säker och stor kombi med imponerade prestanda. Tack vare laddhybridtekniken kan du till vardags köra på el och minska din bränsleförbrukning utan att behöva oroa dig för räckvidd. Välkommen in för en provkörning!

Varför drar Volvo så mycket?
Anledningen till en Volvo 740 som drar alldeles för mycket bränsle är bristande underhåll och/eller föraren! När jag körde min gamla 740 GL från 1989 med 185-65-15 och med 42-43000 mil på mätaren så snittade jag vid tankning mellan 0.83-0,95 l/mil om jag inte hade varit ute och lekt alls.
Driverassistance, hjälper dig att hålla ett säkert avstånd från bilen framför genom att anpassa hastigheten samtidigt som den hjälper dig att hålla dig mitt i körfältet.Volvo Cars har introducerat en ny, förbättrad drivlina för sina laddhybrider i 90- och 60-serierna. Med denna uppdatering förlängs räckvidden på el samtidigt som utsläppen av koldioxid minskar och prestanda och körupplevelse förbättras.

Vi har vinterkampanj på Volvo V90 Recharge T6 och har därför sänkt priset på Volvos populära familjekombi som laddhybrid. Nyligen släppte Volvo dessutom en uppdatering av sina laddhybrider vilket gör att du nu kommer ännu längre på enbart el. Den förbättrade hybriddrivlinan i V90 Recharge T6 ger en beräknad räckvidd på hela 87 kilometer* på ren eldrift – perfekt för vardagens alla körningar.
Uppdaterade Volvo V90 Recharge T6 generation 2 kommer med ett nytt batteri och en mer kraftfull elmotor som ger längre räckvidd och fler hästkrafter. Totalt kan du nu köra upp till 87 km* på enbart eldrift. Läs mer om skillnaderna mellan generation 1 och 2 här.

Hur mycket får jag dra med en V90?
V90 CC är inte bara en bil med plats för mycket i själva bilen, den är också utmärkt att dra släp med tack vare den höga tillåtna släpvagnsvikten om 2400 kg. På så sätt kan du dra husvagn, hästsläp eller annat utan oro för maxvikten.
Den extra batterikapaciteten kommer också till nytta under kalla vinterdagar och i stark hetta. Även när bilen inte står på laddning kan den förvärmas eller kylas via Volvo Cars-appen, samtidigt som en lång räckvidd på el bibehålls.

Parkera enkelt och kontrollerat med hjälp av teknik som är utformad för att hålla dig säker varje dag. Bakre och främre parkeringshjälp förenklar manövreringen i trånga utrymmen där sikten är begränsad. Backkameran underlättar vid backning genom att visa i huvuddisplayen vad som sker bakom bilen.Den nya, förbättrade elektriska motorn ökar också kraften i bakhjulen med 65 procent vilket ökar prestanda och körbarhet i alla lägen. Tillsammans med det nya batteriet ger den uppgraderade motorn även bättre fyrhjulsdrift, något som är speciellt användbart vid låga hastigheter, körning med släp eller på hala underlag som kräver extra väggrepp och stabilitet.De främsta förbättringarna i generation 2 inkluderar ett nytt batteri med ett tredje lager celler som ökar den nominella energin från 11,6 kWh till 18,8 kWh, och en mer kraftfull bakre elektrisk motor på 145 hästkrafter. Den extra elektriska kraften resulterar i totalt 350 hästkrafter för hybridmotorn Recharge T6.

Den förbättrade batterikapaciteten innebär att kunder i större utsträckning kommer att kunna köra på rent el-läge. Volvo Cars beräknar att den nya drivlinan därför har potential att reducera koldioxidutsläppen med upp till 50 procent i WLTP körcykel. *Preliminära data. WLTP bl. körn. (prel). Förbr: 0,9–1,1 l/100 km. CO2: 20–27 g/km. Räckvidd eldrift: 78–88 km. Erbjudandet gäller V90 Recharge T6 Core Edition MY23, och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Samtliga priser är inklusive moms. Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella felskrivningar. Google, Google Play och Google Maps är varumärken som tillhör Google LLC. Med rymlig kupé, stort lastutrymme, världsunika säkerhetssystem och förstklassig komfort är Volvo V90 en stor kombi som gjord både för lugn stadskörning och äventyrliga familjesemestrar.Mer kraft med specifisk chiptuning. PowerBox:en ser om upp till 309 HK och 441 Nm i din Volvo XC60 2.0 T. Hänföra dig av 26% mer kraft och beställa idag.

Ja EGR spökade på min frus vagn, och den byttes vid service. I övrigt var den helt felfri och framförallt fantastiskt snål (för att vara en Volvo). Min egen D4 – av den äldre generationen – är både törstig och trött som en skördetröska i jämförelse. Så skall man köpa en S80 väljer man en med den nya motorfamiljen.

S80 är väl inte direkt låst i sten på något sätt. Kör redan sådan och är nöjd. Är bara ute efter allmänna erfarenheter från folk som kör D4. Slö? Billig att köra? Billig att serva? Tyst eller åbäke? Dricker 18 liter olja per km och behöver byta DPF minst två gånger i månaden? etc.. (medveten ironi där)Kör en V70 D4 då och då. Tycker det är en superfin motor, då jag gillar att ligga på låga varv och nyttja vridet så finns det en knapp med ekonomi plus då växlar den upp väldigt tidigt kring 1500 varv. Väldigt likt en Volvo FH med ishift. S80, nog en bil jag hade undvikit om du inte kan mekka själv. En på jobbet hade en sådan, det blev en väldigt dyr affär i längden. Jag hade nog sneglat på en S60 av lite nyare modell. Du kan nog hitta en S60 årsmodell 2011 med ca 10k på mätaren för ca 120K. Jag vet inte hur mycket pengar du tänkt lägga, ta det i beaktning när du läser mitt svar. {{^isHidden}}{{/isHidden}} {{#hasVariants}}{{name}}{{/hasVariants}} {{^hasVariants}}{{nameWithConcatAttributeValues}}{{/hasVariants}} {{^isHidden}}{{/isHidden}}överliggande kamaxel fungerar som vilken kamaxel som helst. ”överliggande” betyder att den ligger ovanför cylindrarna bara. är idag princip den vanligaste placeringen av kamaxelen/kamaxlarnaVolvo privatleasing gör att du kan köra en ny eller begagnad Volvo utan att behöva äga den. Du slipper ta lån och betala kontantinsats. Istället betalar du en månadsavgift, lite som om du hyr bilen fast under en längre period. I avgiften ingår service, vägassistans och minst 1 000 mil per år.

Volvo slutar producera Volvo V90 Cross Country, missa inte chansen att bli en av de sista stolta ägarna av någon av dessa ikoniska och populära bilar. Se de sista nya V90 CC i lager här och slå till innan någon annan hinner före.
Bonus Malus innebär att bilar med låga koldioxidutsläpp (köpta före 8 november) får bonus medan bilar med höga koldioxidutsläpp får förhöjd fordonsskatt under de tre första åren. Här förklarar vi hur det fungerar.

Hur länge håller en V90?
Bilarna med högst och lägst andrahandsvärde – hela listanModellPris (kr)Restvärde efter 3 årVolkswagen Tiguan377 00051,1%Volvo XC60406 00054,5%Kia Optima Hybrid416 00051,5%Volvo V90421 00050,6%
Det rymliga lastutrymmet på 560 liter rymmer allt bagage du behöver. Du får stöd av smarta säkerhetssystem och teknik som håller dig säker och uppdaterad kring bilen och omgivningen. Alla tekniska lösningar har utvecklats för att göra varje resa lite bättre – både säkrare och mer njutbar.

Similar Posts