Vw Seat Ateca

SEAT S.A. har under 2022 genomfört en betydande ekonomisk vändning och skapat en stabil grund, när företaget nu accelererar transformationen mot elektrifiering samt fokuserar på tillväxtstrategin för varumärket CUPRA.Även säkerheten hos SEAT Ateca har uppgraderats till en ny nivå med avancerade assistans- och komfortsystem, bland annat Pre-Crash, Front assist, Adaptiv Farthållare (ACC), Travel Assist, Lane Assist och Emergency Assist.

SEAT är det enda företaget som designar, utvecklar, tillverkar och marknadsför bilar i Spanien. Det multinationella företaget, som ingår i Volkswagen-koncernen, har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona), säljer fordon under varumärkena SEAT och CUPRA, medan SEAT MÓ täcker mobilitetsprodukter och -lösningar för staden. SEAT exporterar 81% av sina bilar och finns i mer än 75 länder. 2019 sålde SEAT 574 100 bilar och satte med det ett nytt försäljningsrekord i företagets i historia..Martorell, 2020-09-14, SEAT Ateca har stärkt SEATs position på marknaden och attraherat nya kunder till varumärket, med nya SEAT Ateca 2020 säkerställs nu dess fortsatta framgång. Modellen är uppgraderad med ett mer känslomässigt utseende, en helt uppkopplad användarupplevelse, högsta nivå av säkerhet och komfort, ökad effektivitet och körupplevelse. Nya SEAT Ateca 2020 är redo att bryta ny mark i segmentet.Nu startar försäljningen av SEAT MÓ 50 på svenska marknaden. Den smidiga och mångsidiga elmopeden vänder sig till en ny generation förare som föredrar att ta sig fram utan utsläpp och buller. Dessutom erbjuder den generös förvaring, ett portabelt batteri i form av en kabinväska, uppkoppling, stark motor på 4kW och en lång räckvidd på upp till 172 km.Det förflutna, nuet och framför allt framtiden för SEAT S.A. möttes på bilmässan Automobile Barcelona. Under evenemanget gick företaget igenom sin mer än 70-åriga historia och firade 30 år i Martorell. Dessutom presenterades CUPRA Tavascan och den virtuella konceptbilen CUPRA DarkRebel. Företaget meddelade också att dess nya urbana elbil kommer att tillverkas i Martorell och får namnet CUPRA Raval.

Med SEAT CONNECT erbjuder SEAT Ateca en sömlös koppling till din smartphone, exempelvis kan du enkelt fjärrstyra kupéklimatet och hålla full kontroll på all kördata inkl. var bilen rent fysiskt befinner sig. Infotainment-systemet bjuder på en 9,2” display från vilken du enkelt kan styra din smartphone, via Full Link kopplas Apple CarPlay eller Android Auto helt trådlöst.
SEAT Ateca är designad och utvecklad i Barcelona och produceras i Kvasiny (Tjeckien). Produktionen av nya SEAT Ateca är redan igång och modellen har marknadsintroduktion hos de svenska SEAT-handlarna denna månad (september 2020).Atecas uppgradering går inte att ta miste på, större kylargrill och full LED-belysning både fram och bak, inkl. blinkers med rinnande ljus. Bakpartiet har fått nya former som med dekordetaljer i silver och dolda avgasrör med svart inramning som ger en diskret men raffinerad design.

Är CUPRA samma som SEAT?
Södertälje, 31/01/2018 – Det är nu officiellt att SEATs populära prestandalinje CUPRA kommer positioneras som ett eget märke under SEATs regi. Det nya märket heter CUPRA och idag släpps de första officiella bilderna på den nya CUPRA-logotypen som också ger en glimt av vad CUPRA kommer att bli.
SEAT-koncernen har fler än 15 000 anställda och tre produktionsanläggningar – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell – där de mycket populära modellerna Ibiza, Arona och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca i Tjeckien, Tarraco i Tyskland, Alhambra i Portugal och Mii electric, SEATs första helt eldrivna bil, i Slovakien. Dessa anläggningar förenas av SEAT:CODE, mjukvaruutvecklingscentret i Barcelona.Den 22 mars presenterar Wayne Griffiths, VD för SEAT S.A., och David Powels, Finans- och IT-direktör SEAT S.A., företagets finansiella resultat för 2022 och de strategiska prioriteringarna för de kommande åren.

Är Seat Ateca ett bra köp?
Ateca betraktas som en av de bästa bilarna i sin klass, men den möter hård konkurrens. Något som får Ateca att stå ut är de bra köregenskaperna som ger en komfortabel men samtidigt rolig körupplevelse. Den sammanfattas av experter som en mycket prisvärd bil som är välbygg, rolig att köra och bekväm.
SEAT planerar investeringar på 5 miljarder euro fram till 2025 i FoU-projekt för utveckling av nya modeller, ny utrustning och faciliteter. Företaget strävar efter att göra Martorell till en anläggning helt utan koldioxidutsläpp år 2050.

Utrustningsnivån XPERIENCE passar den svenska marknaden med robust och kraftfull design exteriört tillsammans med den smakfulla Nordic-interiören med eleganta sömmar och detaljer i ljust trä. En sportigare look hittar du hos utrustningsnivån FR.
Ateca erbjuder avancerade och effektiva förbränningsmotorer, bensin (TSI) och diesel (TDI), som hjälper till att minska utsläppen samtidigt som kördynamiken bibehålls.I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I år firar SEAT Technical Centre sitt 40-års jubileum. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.Tre dieselmotorer som förbrukar mellan 4,3 och 5,0 liter per 100 kilometer och släpper ut mellan 112 och 131 gram koldioxid per kilometer kommer i tre effektnivåer med 115, 150 och 190 hästkrafter. De två bensinmotorerna med 1,0 och 1,4 liters cylindervolym utvecklar 115 respektive 150 hästkrafter. Den större bensinmotorn är dessutom utrustad med avancerat cylinderavstängningssystem för lägsta möjliga förbrukning.Körglädjen i nya ATECA kommer från en rad uppsättning av högteknologiska och effektiva motoralternativ. Samtliga är turboladdade och har effekt mellan 115 (85 kW) och 190 hästkrafter (140 kW).

SEAT är det enda bilföretag som designar, konstruerar, tillverkar och marknadsför sina bilar i Spanien. Det multinationella företaget, som ingår i Volkswagen-koncernen, har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona), säljer bilar under varumärkena SEAT och CUPRA, medan SEAT MÓ fokuserar på mikromobilitetsprodukter och -tjänster avsedda för städer. SEAT exporterar 81% av sina bilar och är verksamt i 75 länder. SEAT har fler än 15.000 anställda och tre produktionsanläggningar – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där modellerna SEAT Ibiza, SEAT Arona, CUPRA Formentor och hela Leon familjen tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca i Tjeckien, SEAT Tarraco i Tyskland, SEAT Alhambra i Portugal och Mii electric, SEATs första helt eldrivna bil, i Slovakien. Till dessa anläggningar ska läggas SEAT:CODE, företagets center för mjukvaruutveckling, beläget i centrala Barcelona. Fram t.o.m. 2025 kommer SEAT att investera 5 miljarder euro i R&D-projekt för fordonsutveckling, speciellt för att elektrifiera modellutbudet och vidareutveckla företagets anläggningar. Företaget har som målsättning att fabriken i Martorell ska vara koldioxidneutral år 2050.
Beroende på effekt och drivlina förbrukar bensinmotorerna mellan 5,3 och 6,2 liter bensin per 100 kilometer och släpper ut mellan 123 och 141 gram koldioxid per kilometer.

SEAT är den enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. Detta multinationella företag med huvudkontor i Martorell (Barcelona) ingår i Volkswagen Group och finns representerat i 75 länder. Under 2015 såldes 400 037 (den högsta siffran sean 2007). Över 80% av volymen exporterades utanför Spanien.
SEAT Group sysselsätter över 14.000 personer på tre produktionsplatser – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där bland annat de framgångsrika modellerna Ibiza och Leon produceras. I tillägg producerar företaget modellen Alhambra i Portugal, modellen Mii i Slovakien och modellen Toledo i Tjeckien.

Vad betyder Ateca?
Bilens uppträdande är imponerande både på och utanför vägen. Enligt traditionen inom SEAT har även ATECA fått sitt namn från den spanska geografin. Samhället Ateca ligger väster om Zaragoza mitt i hjärtat av den iberiska halvön.
Lanseringen av SEAT ATECA sker i slutet av augusti men blir beställningsbar hos landets SEAT-handlare redan i slutet av april då priser och mer detaljerad utrustningsinformation presenteras.I Sverige medföljer SEAT Trygghet utan extra kostnad när du finansierar din SEAT ATECA genom SEAT Finans. I paketet ingår fri service i 3 år (eller 4500 mil, det som uppnåtts först) och förlängd nybilsgaranti i 3 år (eller 9000 mil, det som uppnåtts först). SEAT Trygghet gäller alla SEAT-modeller.

Fram t.o.m. 2025 kommer SEAT att investera 5 miljarder euro i F&U-projekt för fordonsutveckling, speciellt för att elektrifiera modellutbudet och för utrustning och anläggningar. Företagets målsättning är att fabriken i Martorell ska vara koldioxidneutral år 2050. SEAT är det enda bilföretag som designar, konstruerar, tillverkar och marknadsför sina bilar i Spanien. Det multinationella företaget, som ingår i Volkswagen-koncernen, har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona), säljer bilar under varumärkena SEAT och CUPRA, medan SEAT MÓ sysslar med mobilitetsprodukter och -lösningar avsedda för städer. SEAT exporterar 81% av sina bilar och är verksamt i fler än 75 länder. 2019 sålde SEAT 574.100 bilar och redovisade en vinst efter skatt på 346 miljoner euro samt en rekordomsättning på över 11 miljarder euro. Den nya, standardmonterade mittkrockkudden i framsätet, förhindrar att förarens och framsätespassagerarnas huvuden slår ihop med varandra, t.ex. vid en kollision i sidan.

Förutom detektering av fotgängare, cyklister och andra fordon, innehåller Front Assist systemen Emergency Steering Assist och Junction Assist. När Front Assist griper in, då föraren påbörjat en undanmanöver för att undvika en kollision, gör Emergency Steering Assist riktade ingrepp i styrningen och i bromssystemet för att hjälpa till att hitta den optimala vägen ut ur situationen.
Ta t.ex. Pre-Crash Assist-systemet som, när det upptäcker att en olycka är på väg att inträffa, reagerar på korta 0,2 sekunder genom att dra åt säkerhetsbältena, aktivera varningsblinkern, rulla upp rutorna och stänga solluckan för att ge föraren och passagerarna extra skydd.

Werner Tietz, chef för forskning och utveckling på SEAT: ”Vi är oerhört stolta över att de olika varianterna av nya SEAT Leon, halvkombi och Sportstourer, både med förbränningsmotor och i plug-in hybridutförande, fått fem stjärnor av Euro NCAP och att vi därigenom med bravur klarat de nya och extremt krävande säkerhetstester som införts i år. Det här avspeglar hur viktigt vi ser på säkerheten och vår strategi att integrera den senaste tekniken, både när det gäller de aktiva och passiva systemen, för att uppnå detta mål.”
En viktig förändring när det gäller Euro NCAPs provmetoder i år är att man börjat använda sig av en rörlig, deformerbar barriär (MPDB) vid frontalkrockstesterna. Detta test hjälper organisationen att utvärdera skyddet för de som sitter i bilen, men analyserar också hur bilens frontstruktur bidrar till skyddet.Till detta ska läggas 7 krockkuddar, däribland den nya mittkrockkudden i framsätet (som standard), Front Assist med detektering av fotgängare, cyklister och andra fordon, Emergency Steering Assist, Junction Assist, Lane Assist och Emergency e-Call, så står det klart att nya SEAT Leon är en av de säkraste bilar som finns, även enligt de nya, striktare testmetoder som Euro NCAP nu använder.

Är SEAT ett bra bilmärke?
Euro NCAP testade både den bensindrivna och plug-in hybriddrivna versionen av helt nya SEAT Leon och bilen fick höga betyg på alla punkter: Skydd för vuxna passagerare 92%, barnpassagerare 88%, oskyddade trafikanter 71% samt förarstödssystem 80%.
Men det här är inte den enda förändringen av testprocedurerna. Sidokollisionstesterna har uppgraderats med justeringar av hastighet och massa på kollisionssidan, vilket gör testet mer krävande. Och för första gången undersöker Euro NCAP nu även skyddet på motstående sida av bilen med fokus på föraren och den potentiella risken för att föraren och framsätespassageraren ska stöta samman vid en kollision.

Euro NCAP lägger nu större vikt vid den senaste generationen av kollisionsförhindrande system och förarassistanssystem och använder sig av nya scenarier vid betygsättningen av AEB-tekniken, bl.a. när bilen svänger av i en korsning, och när den backar. Inom ramen för testerna av säkerhetsassistanssystemen har man också rutiner för att utvärdera Driver Status Monitoring-system, som kontrollerar att föraren inte är trött och distraherad.
SEAT har fler än 15.000 anställda och tre produktionsanläggningar – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där modellerna Ibiza, Arona och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca i Tjeckien, Tarraco i Tyskland, Alhambra i Portugal och Mii electric, SEATs första helt eldrivna bil, i Slovakien. Till dessa anläggningar ska läggas SEAT:CODE, företagets center för mjukvaruutveckling, beläget i Barcelona.Martorell, Spanien, 9 december 2020, Helt nya SEAT Leon fick högsta betyg, fem stjärnor, i Euro NCAPs senaste säkerhetstest. Betyget är ett konkret bevis på det noggranna arbete företaget lägger ner vid utvecklingen för att skapa en av de säkraste bilarna på marknaden, inte minst med tanke på att europeiska utvärderingsorganisationens testmetoder nu blivit ännu mer krävande.

Euro NCAP utvärderar sina testmetoder vartannat år, de som gäller i år är de striktaste och mest noggranna hittills. På SEAT är man fast beslutna att fortsätta utveckla bilar som glänser i dessa tester, hur strikta de än kommer att bli.System som Autonomous Emergency Braking, Side* och Exit Assist*, Traffic Sign Recognition*, Traffic Jam Assist*, Light Assist* och Pre-Crash Assist*, arbetar hand i hand för att skapa ett skydd för både de utanför bilen och för de som åker i den.

Hur ofta ska man serva bilen SEAT?
Kontrollera oljenivån varje gång du har kört 100 mil, eller minst en gång i månaden. Om du ska ut och köra längre sträckor rekommenderar vi att du kontrollerar oljenivån innan du ger dig av. Normalt byts motoroljan när bilen är på service.
Södertälje, 31/01/2018 – Det är nu officiellt att SEATs populära prestandalinje CUPRA kommer positioneras som ett eget märke under SEATs regi. Det nya märket heter CUPRA och idag släpps de första officiella bilderna på den nya CUPRA-logotypen som också ger en glimt av vad CUPRA kommer att bli.CUPRA har alltid varit den sportigaste upplevelsen inom SEAT familjen och får nu en egen själ, ett eget DNA och sin egen identitet. Alla nya CUPRA-modeller kommer förses med den nya CUPRA-logotypen.

Det nya CUPRA-märket gör sin officiella debut den 22 februari under ett event i Barcelona. Efter detta kommer de första CUPRA-modellerna introduceras för allmänheten i början av mars under Geneva International Motor Show.
I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.Nya Ateca är mer än bara en ansiktslyftning. Den har bland annat ny kylargrill, LED-baklyktor med dynamiska blinkers och uppdaterat teknik. Kontakta oss så berättar vi mer

Uppdaterad design, men samma fantastiska bil. Nya SEAT Ateca är sportighet redan från start, med nya detaljer, robust utstrålning och utökad säkerhet anpassar sig bilen till dagens behov.Den uppdaterade och avancerade tekniken i nya SEAT Ateca gör vardagen smidigare för dig, och du kan få ut maximalt av varenda väg du kör på. Styr du din smartphone till infotainmentsystemet så kan du göra det utan sladd, samt att många funktioner i bilen styrs helt handsfree.

*SEAT Privatleasing, 36mån leasing, 1000mil per år (Totalt 3000mil), Inkl. Serviceavtal, Övermil och onormalt slitage debiteras utöver leasingavgiften. Rörlig ränta baserad på VWFS basränta. Uppläggnings- och administrationsavgift tillkommer. Månadskostnad vid en första förhöjd avgift om 10.000 kr.

Vem äger SEAT?
Volkswagen AGVolkswagen Finance Luxemburg… Seat/Överordnade organisationer
Ateca har med sin MQB-plattform och många säkerhetssystem fått höga betyg internationella säkerhetstest. Köper man Ateca i Sverige så är mycket av säkerhetsutrustningen dessutom standard. Några av säkerhetssystemen som Ateca har stöd för är Front Assist med fotgängardetektion, adaptiv farthållare, filkörningsassisten och Rear Cross Traffic Alert som håller koll när man backar.

Ateca har stora utrymmen. I baksätet finns gott om huvudutrymme och benutrymme. Carbuyer menar att även vuxna utan problem kan åka även färder i baksätet. Sätena är dessutom bekväma och även mellansätet är okej. Bagageutrymmet är dessutom ett av de större i klassen.
Seat Ateca är en kompakt SUV som introducerades 2016. Det är Seats första SUV. Den är byggd på MQB-plattformen och liknar Volkswagen Tiguan och Škoda Kodiaq. Precis som de bilarna har Ateca blivit omtyckt av motorjournalister. Experter menar att Ateca utöver goda körförmågor och andra önskvärda egenskaper är en av de sportigare och mer dynamiska bilarna i klassen.** SEAT Privatleasing 36 mån. 3000 mil inkl SEAT Betalskydd (vid privatleasing) 12 mån vilken täcker din månadskostnad t.ex. vid ofrivillig arbetslöshet, sjukhusvistelse och nedsatt arbetsförmåga. Garanterat restvärde, rörlig ränta baserad på VWFS basränta (vwfs.se/om-oss/aktuell-basranta). Möjlighet utöka miltal mot tillägg. Ev. övermil och onormalt slitage debiteras. Uppl.- och admin.avgift tillkommer. Vi reserverar oss för ändringar och avvikelser.

Både Seat Ateca och Seat Leon är populära SEAT-modeller, men kanske är den mest ikoniska bilmodellen SEAT Ibiza som togs fram år 1984 och röjde internationell framgång med mer än 5 miljoner sålda enheter.
SEAT är en akronym för Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo och till en början var den spanska staten ägare med 51 %. Även biltillverkaren Fiat har ägt 7 %. De första modellerna byggde på Fiats 600 och 850 modeller. 1981 lämnade Fiat Seat och Volkswagen AG köpte företaget några år senare.Alla klassiska modeller och konceptbilar som SEAT skapat finns samlade på ett museum samt att besöka digitalt. Dessa bilskatter rymmer alla en berättelse, likväl alla som jobbat med produktionen av en bil till alla som kör SEAT. Det är alla dessa berättelse som biltillverkaren tar med sig in i framtiden när nästa generations bil skapas. Att SEAT är en biltillverkare med stor kundnöjdhet ligger i att de förstår sin historia när de skapar vår framtid.SEAT är en spansk biltillverkare som tillverkat bilar sedan 1950 och som nu ingår i Volkswagen AG. SEAT satsar på att ta fram bilmodeller som utstrålar design, noggrannhet, säkerhet och som även är prisvärda. Helt enkelt en bil som gemeneman ska ha glädje och trygghet av att köra. SEAT är en del av Volkswagenkoncernen och får med det många gemensamma nämnare med övriga bilmodeller inom koncernen. För Seat handlar det mesta om detaljer. Detta då den minsta detalj kan vara avgörande för den stora helheten. Innan en bil börjar produceras tas den först fram visuellt tack vare avancerad teknik. Varje del skapas i en digital miljö för att utvärderas och justeras. SEAT utmanar, testar och skapar älskvärda bilar som blir en del av många människors vardag. Nya SEAT Ateca är samma fantastiska SUV som tidigare, med ny design, uppkopplad teknik och mer robust utstrålning. Den ger dig möjligheter och frihet – med sportig design och avancerad teknik, som tar dig bortom det gamla vanliga. Med nya SEAT Ateca kan du upptäcka mer, se mer, uppleva mer.Samtliga SEAT bilar har som standard: – 3 års garanti. 2 års nybilsgaranti (+ 1 års förlängning max 9.000 mil) ** – Fri service** (Gäller upp till 3.000 mil eller 36 månader) – Fri vägassistans i 3 år Tack för ditt meddelande! Vi återkopplar till dig inom 24 timmar. Adresser och telefonnummer till våra anläggningar finner du nedan. Ha en fortsatt fin dag! SEAT Privatleasing: (Privatleasingpriset gäller förutsatt att 10.000 kr betalas i första förhöjd hyra) 36 mån. baseras på 1000 mil/år. 0 % särskild leasingavgift, garanterat restvärde, rörlig ränta baserad på VWFS basränta (april 2023). Möjlighet att utöka miltal mot tillägg. Ev. övermil och onormalt slitage debiteras utöver leasingavgiften. Uppl.- och admin.avgift tillkommer. Gäller vid finansiering via SEAT Financial Services; Fri service i 3 år/3.000 mil, assistans och nybilsgaranti i 3 år/9.000 mil (det som infaller först).Volkswagen Group Sverige AB använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats, till exempel för att anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera webbtrafiken. Du kan läsa en detaljerad beskrivning av alla cookies vi använder här. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du aktiverar alla cookies men du kan självklart anpassa det efter dina behov.

När SEAT Ateca lanserades 2016, en rymlig, praktisk och mångsidig SUV med unik stil, tillförde modellen en ny dimension till sitt segment. Modellen kom snabbt att bli en stark spelare på den redan mycket konkurrensutsatta marknaden. Under 2019 såldes nästan 100 000 enheter och sedan introduktionen har mer än 300 000 enheter sålts. Nu fortsätter framgångssagan med uppgraderade SEAT Ateca 2020.
Vi köper/byter gärna in er nuvarande bil! Välkommen att kontakta en säljare på närmsta Toveks-anläggning eller fyll i formuläret här för att få bilen värderad.Nya SEAT Ateca är samma fantastiska SUV som tidigare, med ny design, uppkopplad teknik och mer robust utstrålning. Den ger dig möjligheter och frihet – med sportig design och avancerad teknik, som tar dig bortom det gamla vanliga. Med nya SEAT Ateca kan du upptäcka mer, se mer, uppleva mer.

Vilket bilmärke tillhör CUPRA?
Södertälje, 31/01/2018 – Det är nu officiellt att SEATs populära prestandalinje CUPRA kommer positioneras som ett eget märke under SEATs regi. Det nya märket heter CUPRA och idag släpps de första officiella bilderna på den nya CUPRA-logotypen som också ger en glimt av vad CUPRA kommer att bli.
Toveks Bil grundades år 1994 av Gregor Tovek. Tovekskoncernen är ett privatägt företag med verksamhet inom bilhandel och service. Idag finns vi på 18 orter runt om i Sverige och har återförsäljarkontrakt för Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda, Volkswagen Transportbilar och Scania. Vi erbjuder alltid ett stort utbud av nya och begagnade bilar i vårt lager. Varmt välkommen!Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ange ditt företags namn eller organisationsnummer för att hämta adressuppgifter. Hittar du inte ditt företag i sökresultatet? Vänligen ange uppgifterna manuellt.

Vilken bil är det minst fel på?
Lexus, Toyota och Honda har de lägsta skadefrekvenserna för motor- skador i undersökningen. De bilmärken som oftast drabbades av motorskador är Seat, Land Rover/Range Rover, Jeep och Porsche. Seat och Land Rover/Range Rover har betydligt fler skador på turbo/ kompressor än medelbilen.
Seat har haft det kämpigt många år, trots att Volkswagen har varit majoritetsägare sedan 1986 och helägare sedan 1990. Men inte heller VW har lyckats utveckla och hitta en identitet åt det spanska märket och förlusterna har samlats på hög. I fjol lyckades dock Seat tjäna en slant (närmare 60 Mkr) och försäljningen har ökat med 25 procent de senaste tre åren – till 408.000 bilar i fjol.

Vad är skillnaden mellan SEAT och CUPRA?
Vad är skillnaden mellan SEAT och Cupra? SEAT och Cupra är båda bilmärken som tillhör Volkswagen-koncernen. SEAT är ett varumärke som fokuserar på att tillverka prisvärda bilar med hög kvalitet och modern design, medan Cupra är ett varumärke som tillverkar sportiga bilar med hög prestanda och den senaste tekniken.
I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan. Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Det är stor skillnad på kvaliteten av motoroljor. Men du kan räkna med att kända märken som Castrol, Mobil, ELF, Liqui MOLY och Total alla har utvecklat en motorolja av högsta kvalitet som passar till Seats motorer.Och även om det är betydligt mindre är det viktigt att du håller koll på motorns oljenivå. Kontrollera oljenivån varje gång du har kört 100 mil, eller minst en gång i månaden. Om du ska ut och köra längre sträckor rekommenderar vi att du kontrollerar oljenivån innan du ger dig av.Omvänt innehåller gammal motorolja både smuts och metallrester som bidrar till extra slitage på motorn. Om oljenivån dessutom är för låg smörjs motorn inte som den ska.

Vilken olja du ska använda till din bil ser du genom att titta i manualen. Här har biltillverkaren angett de exakta specifikationerna för den olja som rekommenderas till just din Seat.Normalt byts motoroljan när bilen är på service. Det beror lite på bilmärke och modell, men man brukar säga att motoroljan i alla fall bör bytas ut efter 1 500–3 000 körda mil. Om du är osäker, kontrollera bilens servicehäfte eller kontakta din lokala bilverkstad.

Har du bestämt dig för att köpa en begagnad SEAT Ateca? Då är det dags att kolla närmare på vilka olika modeller det finns. Bilen finns nämligen i en hel del olika utförande. Kanske är det så att du vill ha den lite mindre kraftfull men billigare varianten i form av en framhjulsdriven TSI. Eller vill du kanske ha den kraftfulla TDI med fyrhjulsdrift. Vad du än väljer så kan vi garantera att du blir nöjd. Båda modellerna bygger nämligen på Volkswagens MQB-system som är en ny plattformsteknik. Denna teknik använder en annan SEAT-modell vid namn Leon och SEAT har inte varit sen med att se möjligheterna med systemet.
Dessa cookies kan lagras via vår webbplats för att ge dig relevanta annonser på andra webbplatser. Detta baseras på unik identifiering av din webbläsare och internetenhet. Om du inte tillåter dessa cookies ser du mindre riktad marknadsföring.Dessa cookies behövs för att vår webbplats skall fungera och den kan inte stängas av i våra system. De lagras vanligtvis endast som svar på åtgärder du vidtar, som innebär en begäran om tjänster, som t.ex. att göra integritetsinställningar, logga in eller fylla i formulär. Du kan ställa in din webbläsare så att den blockerar eller varnar dig om dessa cookies, men då kommer vissa delar av webbplatsen inte att fungera, Dessa cookies lagrar ingen information som identifierar dig som person.

SEAT Ateca är den perfekta familjebilen. Det är en bil som passar för såväl långa körsträckor som stadsutflykter. Letar du efter en begagnad SEAT Ateca, så hittar du den här. SEAT Ateca är en kompakt SUV från den spanska biltillverkaren SEAT. Den gjorde debut som konceptbil på Geneve Motor Show 2011 och släpptes på marknaden 2016. Detta är SEATs första SUV och den gör oss absolut inte besvikna. Den finns i 13 olika förförande med allt från 115 till hela 190 hästkrafter. Den närmaste släktingen heter Volkswagen Tiguan, och skillnaden mellan den och Ateca är att den sistnämnda är ett ännu mer prisvärt alternativ. Bilen har rötter i många olika länder. Den är ritad i Barcelona, döpt efter en spansk liten by och slutligen är den tillverkad i Tjeckien.
Vi använder cookies för att förbättra din onlineupplevelse av Das WeltAuto. Cookies hjälper oss samla in information om hur besökare använder och rör sig på vår webbplats. Cookies används för vissa funktioner som förbättrar våra webbplatser för användaren eller ger oss statistik om användandet av webbplatsen. Vi sparar ingen personlig information via cookies. Statistiken kan inte kopplas ihop med en person. Vi använder alltid cookieinformation på ett ansvarsfullt sätt. Vårt mål är att kontinuerligt förbättra din onlineupplevelse av Das WeltAuto.Dessa cookies gör att vi kan räkna besökare och trafikkällor så vi kan mäta och förbättra prestandan på webbplatsen. De hjälper oss ta reda på vilka sidor som är mest och minst populära och se hur besökare navigerar omkring på webbplatsen. All information som dessa cookies samlar in är sammantagen och därför anonym. Om du inte tillåter dessa cookies kommer vi inte veta när du besökt vår webbplats och vi kan inte övervaka dess prestanda.SEAT Ateca är en rymlig bil med en mycket fin rundad kaross. Som nämnts tidigare finns den att tillgå som en mängd olika modeller. Vad du än väljer så är det här den ultimata familjebilen. Ur säkerhetssynpunkt är den också ett bra val. Bland annat finns nyheter som ett tätortsanpassat autobromssystem som funkar på hastigheter upp till 65 kilometer i timmen. Systemet reagerar även på fotgängare, både på vägen och på väg ut i den. Har du bestämt dig för att köpa en SUV? Bra, då är SEAT Ateca det perfekta valet. Med sitt stora utrymme passar den perfekt för hela familjen, oavsett om det är barnen som ska få plats eller kassarna efter du har varit och storhandlat. Hos oss hittar du begagnade bilar som är gjorda för att passa just ditt behov. Så varför vänta? Kom in och ta en provtur med någon av alla våra modeller, och köp din SEAT Alteca redan nu!

Dessa cookies ger webbplatsen möjlighet att tillhandalhålla förbättrad funktionalitet och personlig anpassning. De lagras av oss eller av tredjepartsleverantörer vars tjänster vi lagt till på våra sidor. Syftet med dessa cookies är att ge dig en mer personligt anpassad upplevelse på vår webbplats baserat på dina besök och val. Om du inte tillåtaer dessa cookies kan det hända att vissa eller inga av dessa tjänster fungerar som de ska.

Cookies ger webbplatsen möjlighet att tillhandahålla förbättrad funktionalitet och personlig anpassning. De cookies som används kan delas in i fyra olika kataegorier, där varje kategori har olika syften. Nedan kan du ta del av vad de olka kategorierna står för.

Similar Posts