Westernridning På Gotland

På gården finns ett 30 tal fjordhästar allt ifrån unghästar till pensionärer. Vi bedriver en bred verksamhet omfattande turridning, ridkurser för vuxna och westernridning.

”Om man tänker sig att westernridning grundar sig i det sättet man hanterar boskap i Amerika är working equitation det sätt man hanterar boskap i Sydeuropa”, säger hon.
Jag är ungdomsansvarig i SPHA. Jag har hållit på med hästar i helamitt liv och älskar paintar. Bor utanför Askersund och min son Victor som tävlar aktivt för SPHA bor i Hjortkvarn. Även mig kan ni se någon gång på tävlingsbanan. Föder upp paintar i liten skala och anordnar träningar regelbundet utanför Askersund. Brinner för SPHAs ungdomar och har fått äran att vara deras lagledare två gånger under YWG – 16 och – 18.Jag bor med mina barn i Kalmar och har varit hästintresserad sedan jag var liten. Jag fick min första häst när jag fyllde 12, en varmblodig travare, något år senare utökades hästskaran med ett russ som jag tävlade ponnytrav med. Intresset gick senare över till westernridning och idag är jag lycklig ägare till en liten Paint dam, ”Stjärnan”. Hon är inte så gammal än och jag har inte tidigare tävlat inom western så vi har bara provat på trail-in-hand och halter klasserna än så länge. Men vi ser med spänning fram emot vad som väntar inom SPHA och kommande tävlingsår.

Bor på Gotland. Har hållit på med westernridning sen -81 och var med och startade Stockholmsklubben back in the days. Har en liten selektiv avel av Paint och Quarter och ni hittar mig oftast sittandes i sekreteriatet på tävlingarna.Josephine heter jag och är 27 år gammal, har hållit på med hästar största delen av mitt liv. Började med att rida på ridskola när jag var 5 år gammal och var mest inriktad på hoppning och hade börjat rida western på sommaren när min hjärtehäst blev till salu när jag var 13 år och jag ramlade in seriöst på westerinridningen. Vi tävlade lite på WRAS nivå och började även tävla lite quartershower innan han skadades. År 2020 köpte jag hem en 3åring Cowboy Got Potential, dubbelreggad. Vi har haft en kämpig början men hoppas kunna ta oss ut på flera tävlingar, paintvärlden och showerna är relativt nya för mig men jag ser framemot att lära mig och få ta del av all fantastisk kunskap och erfarenhet som den här styrelsen och gemenskapen har att erbjuda.

Vägbeskrivning: Följ väg 142 mot Burgsvik. Kör genom Hemse och Havdhem. Ca 5 min efter Havdhem kommer du till Grötlingbo Kyrka där du svänger vänster mot EKE 6. Följ den vägen ca 900 m. I korsningen mot EKE 5 ser du vår skylt. Sväng vänster in på vår infart. Följ vägen ca 200 m så är du på vår gård. Parkera framför ridhuset. Vi lagrar personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppfylla ändamålen ovan. Normalt lagrar vi dina personuppgifter i 5 år från det att din senaste resa genomförts eller från det att du haft kontakt med oss i övrigt. När du anmält dig till att få nyhetsbrev och erbjudanden från oss sparar vi dina uppgifter tills vidare. Du kan när som helst enkelt via länk i nyhetsbrev eller genom att kontakta oss på adress enligt ovan avanmäla dig och få alla dina uppgifter borttagna. Personuppgiftsansvarig är HorseXplore. Skyddet av dina personuppgifter är viktigt för oss. Skyddet är även lagreglerat i Personuppgiftslagen som ersätts av Dataskyddsförordningen (GDPR, General Data Protection Regulation) den 25 maj 2018. Nedan kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Om du vill kontakta oss gör du det på HorseXplore, Norra Catalinagränd 17, 183 68 Täby, telefon 08-50380670, eller e-post [email protected].

Beroende på var ditt resmål är beläget och vilka samarbetspartners som används kan dina personuppgifter komma att behandlas utanför EU och EES. Även om slutmålet för en resa är inom EU / EES kan t ex transportbolag och hotell vara baserade utanför EU / EES. Endast den information som behövs för genomförande av resan och andra tjänster lämnas till samarbetspartners.

Detta innebär att du också kan begära rättning eller radering av dina personuppgifter. En sådan begäran görs skriftligen till oss. Dina uppgifter kommer då att vara korrigerade eller raderade inom en månads tid. Om du har en aktuell resa som inte är genomförd eller avslutad, eller har en pågående reklamation eller liknande kommer uppgifterna raderas inom en månad efter detta slutförts.
Vi kan, om du inte skriftligen har motsatt dig direkt marknadsföring, även komma att använda dina personuppgifter för att tillhandahålla olika erbjudanden om tjänster och/eller produkter från oss. Du kan när som helst avregistrera dig från marknadsföring t ex genom länk i nyhetsbrev.Dina personuppgifter kan även komma att behandlas inom resebranschen, t ex av flygbolag, hotell och lokala samarbetspartners på resmålet. Endast nödvändig information lämnas vid varje sådant tillfälle.

Som sig bör avslutas ritten ofta på gårdens saloon, om någon (mot förmodan) ramlat av bjuder man laget runt. Dagens upplevelser späs på och den långa galoppen blir milslång i berättelsen, och ni är alla bättre ryttare än Seb Macahan.
Dina personuppgifter behandlas av vår personal samt av våra samarbetspartners för systemtjänster och administrativa tjänster med vilka vi har avtal om skydd av personuppgifter, personuppgiftsbiträdesavtal.

Ridningen blandas med lektioner och uteritter. En uteritt på Gotland är en ritt med historiska förtecken, överallt ses gamla stenrösen och stengärdesgårdar. Vackra gamla kalkstensbyggnader som passeras påminner också om svunna tider. Djurlivet är rikt, speciellt springer, bräker och skuttar får omkring överallt, men westernhästar är ju kända för sitt lugna lynne så de går stadigt framåt. En ritt går till havet och har ni tur så ser ni någon av de vackra havsörnarna som brukar sväva omkring på jakt efter sitt byte.Behandling av dina personuppgifter kan även komma att ske för att vi skall kunna uppfylla förpliktelser enligt lagar, förordningar och för att hantera frågor och klagomål.

Detta program är preliminärt och kan komma att ändras beroende på väder och andra yttre omständigheter. Man brukar vara flexibla, schemat är ungefärligt, och om särskilda önskemål finns brukar det gå att lösa det mesta på plats.
Dina personuppgifter kommer att behandlas för att vi skall kunna fullgöra våra åtaganden i beställda resor och tilläggsprodukter samt hålla dig informerad om aktuella resor och liknande.Vi kan även komma att behandla önskemål om specialkost eller särskild information från dig till exempel om ditt hälsotillstånd inför resan relevant för att kunna fullgöra resan, samt om din vikt, längd och riderfarenhet.Du kan med ditt lösenord och e-post logga in på Mina bokningar på vår hemsida och se personuppgifter vi lagrar om dig och dina resor. Du kan där även rätta och uppdatera uppgifter. Du kan även kontakta oss med begäran om att få tillgång till den registrerade information som vi har om dig, vilket vi kommer att lämna inom en månad.Utöver ovan angivna ändamål samtycker du till att dina personuppgifter kan komma att användas för ändamålen nedan samt utgöra underlag för våra marknads- och kundanalyser, riskhantering och statistik för att kunna ge dig ett bättre reseerbjudande och bättre service. Genom att lämna dina personuppgifter till oss samtycker du till att vi behandlar personuppgifter utanför EU och EES och är medveten om att lagstiftning för skydd av personuppgifter kan vara lägre än inom EU och EES. Bra ridning kombineras med mycket och god mat. Lisa är kallskänka och driver även ett cateringföretag så du kommer att bli mycket väl omhändertagen även under måltiderna. Saloonen har fullständiga rättigheter så det är risk för att det kan bli mysiga men sena kvällar.Genom att lämna uppgifter om bland annat ditt hälsotillstånd samtycker du till att vi behandlar denna personuppgift i syfte att tillhandahålla den resa, annan tjänst och/eller produkt som du beställt. Uppgifter om hälsotillstånd används aldrig för statistik, marknadsanalyser eller marknadsföring.Om du inte skriftligen har motsatt dig det kan vi komma att använda bilder från resor och event där du finns med på bilderna, i vår resekatalog, på våra hemsida och på sociala medier och liknande.

Här har du som tycker att western verkar spännande chans att få en inblick i grunderna, är du redan en van westernryttare kan du finslipa dina kunskaper. För dig som rider regelbundet hemma så går det självklart fortare, men även du som inte ridit så mycket är varmt välkommen. Ni delas in i grupper och undervisningen anpassas efter dina förkunskaper.
Du får prova på olika grenar inom westernridning. Lisas specialitet är redskapsgrenar såsom trail och ranchtrail Hon rider även dressyr (d.v.s. pleasure), och horsemanship.

Ca 25 hästar (varav några ponnyer). Det finns quarters, halvblod, nordsvenskar och westernkorsningar. Samtliga hästar är välutbildade, många av dem på tävlingsnivå.

Personuppgifterna lämnar du själv i samband med beställning av resa, beställning av katalog/broschyr eller nyhetsbrev, besök i vår monter på mässa, via telefon via beställning hos våra återförsäljare eller vid besök hos oss.
Avbokning av ridlektioner måste ske senast kl 10.00 samma dag för de lektioner som är kvällstid och senast kl 7.00 samma dag för de lektioner som är förmiddagDet här är den version av vår webbplats som är riktad till personer som talar Svenska i Sverige. Om du är bosatt i ett annat land eller en annan region väljer du den lämpliga versionen av Tripadvisor för ditt land eller din region i rullgardinsmenyn.Vi rekommrnderar Änggårdens B&B varnt! Här finns trevlig personal, fina hundar och härlig ridtur på strandängar ner till havet. Frukost toppen och lunch en verklig överaskning… Jättegott. Prisvärt till tusen! Back-packerstuk på boendet.Klapprande hovar hörs över gårdsplanen och på hästryggarna sitter ryttare stadigt i westernsadlarna när de är på väg ut på en ridtur i den värmande solen.

Similar Posts