Xante Päron Drink

Vi på Xanté gillar att utmana reglerna och göra saker på vårt eget sätt vilket betyder att allt kan hända i Xantés värld. Till Xanté Passion Fruit & Pear har vi tagit vår klassiska päronlikör och blandat i en rejäl mängd med passion(sfrukt) vilket ger den perfekta blandningen av sött och syrligt. Den är utmärkt att dricka i ensamt majestät som iskall shot eller att användas som bas i läckra drinkar. Genom endast en klunk färdas du snabbt i tanken till tropiska resmål, säger Ludmila Monzon, Senior Brand Manager på Anora.Xanté Passion Fruit & Pear har en uttalad smak av gröna päron i kombination med passionsfrukt och en fläkt av cognac. Etiketten är uttrycksfull och färgglad där både kulörer och grafiska element får mottagaren att osökt tänka på kombinationen mellan de två frukterna. Drycken är helt vegansk och innehåller en angenäm alkoholhalt à 15 %.

Vad betyder xante?
Xanté (”Xanté Poire au Cognac”) är en päronlikör med bas av cognac, som produceras av The Xanté Company. Den har en alkoholhalt på 38 volymprocent. Xanté uttalas santé, precis som om x:et vore ett s, vilket är det franska uttrycket för ”skål!” men även betyder hälsa.
Xanté är fenomenet tillika likören som sedan den såg dagens ljus i mitten av 90-talet har utmanat de sociala normerna och skapat oväntade smakkombinationer. Med sina lustfyllda produkter förpackade i färgsprakande flaskor har de tagit ett starkt grepp om många konsumenters hjärtan. Och nu är den senaste produkten i ordningen här; Xanté Passion Fruit & Pear.Xanté står för innovation och lanserar kontinuerligt lustfyllda och lättsamma produkter. Med sina smakkombinationer som traditionellt sett inte brukar blandas är de som klippt och skurna att njuta av tillsammans med nära och kära – nyheten Xanté Passion Fruit & Pear är inget undantag. Drycken är framtagen för att bemöta den alltmer växande trenden kring tropiska cocktails där passionsfrukt står i centrum, en frukt som just nu dominerar allt från desserter och yoghurt till smoothies och andra drycker. ─ En hög alkoholkonsumtion påverkar både fysiska och psykiska måendet. De flesta organ i kroppen kan påverkas och alkoholen kan orsaka en rad sjukdomstillstånd. Utöver kroppsliga negativa hälsoeffekter som exempelvis förhöjning av blodtryck, leverskada kan man få besvär av nedstämdhet och ångest, sömnstörning. Så ur hälsosynpunkt finns det många skäl att minska alkoholintaget, säger Pia Bergendahl, överläkare på Alkohol och hälsa Nord. ─ På Riddargatan 1 och Alkohol och hälsa Nord har vi utvecklat ett nytt sätt att behandla alkoholproblem. Vi vet att det för många är svårt att söka hjälp. Därför har vi skapat mottagningar som avdramatiserar problemen. Vården utgår från patienternas önskemål och behandlingen bygger på gemensamma beslut, säger Sven Andréasson, professor och överläkare på Alkohol och hälsa Riddargatan 1.På Alkohol och hälsas nya webbplats finns svaren på de vanligaste frågorna om alkohol och riskbruk. Mottagningarna för Alkohol och hälsa erbjuder hjälp till personer som vill dricka mindre eller sluta helt med alkohol.

Någon helt riskfri alkoholkonsumtion finns inte, men om man håller sig under riskbruksgränsen är riskerna lägre. Men det finns en stor individuell variation. En del personer tål alkohol sämre än andra.
Men det är inte enbart antal standardglas per vecka som har betydelse utan även dryckesmönstret. För en man är mer än fem glas vid ett tillfälle en risk och för en kvinna är mer än fyra glas vid ett tillfälle en risk. Det finns då en ökad risk för olyckor och försämrat omdöme, men också ökad risk för exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar.─ De som söker hjälp har själva en uppfattning om hur de vill kunna dricka alkohol. Många vill oftast inte sluta dricka helt och hållet men efter en tids försök att dricka kontrollerat kommer en del fram till att de vill sluta dricka alkohol helt. Det går då bra att ändra inriktning på behandlingen, säger Pia Bergendahl.

Vad heter den populära 90 Talsdrinken med manligt förnamn där Xanté Cognac & Pear är en av ingredienserna?
3. Skinny Lennart. Den här drinken blandas med Xanté Sour & Pear, sodavatten och lime för en drink med lite lägre alkoholhalt.
De flesta som fått behandling klarar sig bra efteråt. Det gäller både dem som bestämt sig för att aldrig mer dricka alkohol och dem som nu kan dricka på ett kontrollerat sätt.På webbplatsen riddargatan1.se finns information om den hjälp som erbjuds, behandlingsutbud, hur det går till och hur man söker till mottagningarna. Det finns även information om alkoholens påverkan på kroppen samt frågor och svar. En av de vanligaste frågorna är: Hur vet jag om jag dricker för mycket? Det finns signaler att uppmärksamma vid ett riskbruk.

Med riskbruk menas att man dricker på en nivå som på sikt kan leda till negativa konsekvenser. Mer än 14 standardglas*, motsvarar två flaskor vin, i veckan är ett riskbruk för en man. Mer än 9 standardglas, motsvarar en och en halv flaska vin, i veckan är ett riskbruk för en kvinna.Om man upplever negativa konsekvenser kan det vara en god idé att kontakta Alkohol och hälsa Riddargatan 1 på Östermalm eller Alkohol och hälsa Nord i Mörby centrum.─ Även den som är närstående till en person som dricker för mycket kan behöva hjälp och stöd för att må bättre. På Alkohol och hälsa Nord erbjuder vi därför stöd, individuellt eller i grupp, säger Pia Bergendahl.Du som är minst 25 år kan helt kostnadsfritt registrera dig till Vinklubbens nyhetsbrevsutskick för att få nyheter, vintips och recensioner från Vinklubben helt kostnadsfritt till din e-postAtt skapa nya oväntade smakupplevelser är Xantés signum. Nu släpps Xanté Coconut Cream & Pear – en exotisk likör med smak av söta päron och krämig kokosgrädde.Xanté skapades i slutet av 1900-talet av Richard Heinrich. En dryck där smaken av söta päron och konjak förenades. Den föddes ur ambitionen att skapa något helt nytt. Ett utmanande tankesätt som fortfarande är en del av Xantés DNA.

Vad kostar en flaska xante?
Xanté Sparkling & Pear kommer i en flaska om 750 ml, kostar 99 kronor och serveras med fördel vid ca 4–6 °C.
Päronklassikern Lennart från 90-talet håller än. Allt du behöver är Xanté, Sprite och limejuice. Nedan får du också recepttips på andra varianter av Lennart.

1994 introducerades Xanté i Sverige och tog hela landet med storm. De senaste åren har flera nya produkter lanserats, alla med smaken av söta päron i centrum.
Testa att komponera ihop en Skinny Lennart, bestående av Xanté Sour, sodavatten och lime – en blinkning till den klassiska 90-talsdrinken. Dekorera med vad tusan du vill. Allt är tillåtet i Xantés värld!Xanté finns i flera varianter men alla har päronsmaken gemensamt. Här hittar du många drinkförslag, både med originalet och nya produkter i Xantéfamiljen.

Enkla, snabba recept! Popcorn smaksatta med tryffel eller parmesan och smördegspuffar som du smaksätter med honey mustard, parmesan eller vitlök och örter.
Xanté har en stor doft med stark päronkaraktär och ton av cognac. Smaken har en kraft och intensitet som hos en fin fransk cognac. En söt smak med tydlig karaktär av mogna päron.Xanté Gin & Pear har en alkoholhalt om 35% och passar bra att dricka som den är med en isbit, men även i en gin och tonic eller andra gindrinkar om man önskar en lite sötare smak med pärontwist.

“Xanté Gin & Pear passar den som vill ha en smaksatt gin & tonic med lite sötma. På Xanté gör vi saker på vårt eget sätt samtidigt som vi inspireras av både historia och trender. Xanté Gin & Pear är en ginlikör som har mer sötma och mindre bitterhet än den traditionella ginen – men fortfarande frisk och fräsch, perfekt till vårens ljusa drinkkvällar”, säger Marika Silander, Senior Brand Manager för Xanté.
Den nya Xanté Gin & Pear är en frisk likör smaksatt med gin och den för Xanté så centrala smaken av söta päron. Gin är ett enbärskryddat destillat med lång historia och anor från 1600-talet.Xanté lanserar en frisk och smakrik ginlikör med smak av klassisk gin och söta päron. Kan avnjutas med bara en isbit men passar också utmärkt i gindrinkar.

Idag finns Xanté i flera olika varianter, men alla har päronsmaken gemensamt. Här hittar du många läckra drinkrecept som passar för alla tillfällen, både med originalet Xanté Cognac & Pear och andra produkter i Xantéfamiljen.
Nu lanseras Xanté Latte & Pear, en likör med den klassiska päronsmaken som kombineras med en silkeslen men intensiv kaffesmak. Perfekt till smarriga kaffedrinkar.Nyhet där Xantés klassiska smak av söta päron möter fläder. Passar utmärkt i en cocktail men kan även avnjutas för sig själv tillsammans med några isbitar.

Succén Grön Curaçao från 90-talet återlanseras och gör det mycket enklare för dig att blanda den klassiska drinken Gröna Hissen. Grön Curaçao är en av 12 nyheter som lanseras i höst.Drinken Lennart är en klassiker från 90-talet som är lika god idag. Här får du flera recept på drinken Lennart att inspireras av både den klassiska varianten men även en mer somrig version med fläder och en mer karibisk Lennartdrink med söta päron och lime.Här listar vi kända och lite mer bortglömda drinkar som uppkommit i Sverige. Visste du förresten att den populära hot shoten kom till i Göteborg på 80-talet?Xanté (”Xanté Poire au Cognac”) är en päronlikör med bas av cognac, som produceras av The Xanté Company. Den har en alkoholhalt på 38 volymprocent. Xanté uttalas santé, precis som om x:et vore ett s, vilket är det franska uttrycket för ”skål!” men även betyder hälsa.

Har du inte provat att blanda drinkar Xanté päronkonjak så kan jag verkligen rekommendera dig till att prova. Xanté ger drinkarna en härlig päronsmak och passar att ha som bas i klassiska drinkar också som t.ex. en Xanté Mojito.
Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Vad kostar Päronkonjak på Systembolaget?
Smaken är söt med tydlig karaktär av päron och ton av konjak. Serveras kyld som avec eller som drinkingrediens. Jämf. Pris på Systembolaget: 264 sek.
Oftast kan du enkelt byta ut sockerlag mot likör och få en spännande mix. Nu gäller det ju inte exakt all likör. En av de mest populära och användbara, apelsin- och örtlikören Cointreau håller ju hela 40 %, vilket kan vara bra att komma ihåg. Men ofta är de ganska svaga, som den här nyheten från Xanté. Originalet, som är en cognacsbaserad päronlikör, är på 38%.

När vi får oväntat besök i stugan så kan jag snabbt slänga ihop en drink med hjälp av allehanda likörer som står där i barskåpet. Och det blir ju alltid något nytt då. Så om du inte sippar på likör till kaffet, vilket också är väldigt gott och trevligt, kan du åtminstone använda den i dina drinkar.
Vissa rynkar på näsan åt likör. Som att likör är något som enbart damer i hatt sippar på till kaffet i en gammal pilsnerfilm. Sluta genast rynka. Likör är räddningen! I nästan alla klassiska drinkar utgår man från två delar bassprit och en del likör.Jag provade som sagt Xanté Sout & Pear redan i somras och mins inte att den satte några djupa spår på egen hand. Men sedan blandade jag en Gin och Tonic med lite av denna likör plus en del citron i. Den slank ner. Jag testade den också i en Romdrink. Det gäller bara att balansera upp sötman i likören med lime eller citron.

Den här nyheten från Xanté kom redan i somras. Då testade jag att blanda drinkar med den något syrliga och blott 15 procentiga likören. De blev goda! Sedan föll den i glömska, tills nu när den kom fram igen. Här är två enkla drinkrecept!
För att få kallas likör inom EU måste drycken innehålla minst 100 gram socker per liter sprit. Till spriten får smakgivare såsom frukter, bär, grädde, örter, kryddor etc tillsättas. Smaksättningen kan ske på tre sätt: genom tillsats av essenser, genom maceration eller infusion (maceration med svag uppvärmning) eller genom destillation av macerat.

Hur syns det att man dricker för mycket alkohol?
─ En hög alkoholkonsumtion påverkar både fysiska och psykiska måendet. De flesta organ i kroppen kan påverkas och alkoholen kan orsaka en rad sjukdomstillstånd. Utöver kroppsliga negativa hälsoeffekter som exempelvis förhöjning av blodtryck, leverskada kan man få besvär av nedstämdhet och ångest, sömnstörning.
Xanté har sitt ursprung hos Maison Heinrich Artisanale i Belgien. Sedan senare delen av 1990-talet har varumärket varit i svensk ägo och ingår numera i Altia sedan 2012. Altia producerar, marknadsför, distribuerar och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia bildades år 1999 och är ett finskt, statligt ägt, aktiebolag med huvudkontor i Helsingfors. Päronlikören Xante började säljas i Sverige år 1994.De söta päronen tillsammans med syrligheten i passionsfrukten ger en helt ny och oväntad smakupplevelse som tilltalar alla åldrar och där likörens inbjudande och klara orange färg förstärker helhetsupplevelsen. Nya släpp Xanté står för ovanliga smakkombinationer som traditionellt sett inte brukar blandas vilket gör likören som klippt och skuren för att njutas av tillsammans med nära och kära. Etiketten är uttrycksfull och färgglad där både kulörer och grafiska element får mottagaren att osökt tänka på kombinationen mellan de två frukterna. Drycken är helt vegansk och kommer vid lagom alkoholhalt à 15%, samt finns att köpa i systembolagets beställningssortiment.

Vad drack vi på 90 talet?
Två drycker som ofta sammankopplas med 90-talet är alkoläsken, som kom då och Oboy, som var och varannan unge drack morgon, eftermiddag och kväll. Drinkar som var populära på 90-talet var Cosmopolitan och Hot shots – recept på sistnämnda hittar du här.
Xant\u00e9 \u00e4r lik\u00f6ren som sedan den s\u00e5g dagens ljus i mitten av 90-talet har utmanat de sociala normerna och skapat ov\u00e4ntade smakkombinationer. De f\u00e4rgsprakande flaskorna har nu f\u00e5tt ytterligare ett tillskott till familjen: Xant\u00e9 Passion Fruit & Pear.Drycken är framtagen för att bemöta den alltmer växande trenden kring tropiska cocktails där passionsfrukt står i centrum, en frukt som just nu dominerar allt från desserter och yoghurt till smoothies och andra drycker.

Kan man dricka en starköl varje dag?
”Kan leda till hjärnskador” Och i värsta fall kan för mycket öl faktiskt leda till svåra skador. – Det kan leda till levercirros som ökar risken för cancer. Och just med ölalkoholism ser vi ibland hyponatremi, alltså natriumbrist i blodet. Det kan i värsta fall leda till hjärnskador, säger Knudsen.
Xanté är likören som sedan den såg dagens ljus i mitten av 90-talet har utmanat de sociala normerna och skapat oväntade smakkombinationer. De färgsprakande flaskorna har nu fått ytterligare ett tillskott till familjen: Xanté Passion Fruit & Pear.

Nyheten Passion Fruit & Pear är inget undantag och Xanté menar att ambitionen är att den med sin spännande och smakrika insida tillsammans med sin expressiva utsida ska väcka positiva känslor hos mottagaren.
– Vi på Xanté gillar att utmana reglerna och göra saker på vårt eget sätt vilket betyder att allt kan hända i Xantés värld. Till Xanté Passion Fruit & Pear har vi tagit vår klassiska päronlikör och blandat i en rejäl mängd med passion(sfrukt) vilket ger den perfekta blandningen av sött och syrligt. Den är utmärkt att dricka i ensamt majestät som iskall shot eller att användas som bas i läckra drinkar. Genom endast en klunk färdas du snabbt i tanken till tropiska resmål, säger Ludmila Monzon, Senior Brand Manager på Anora.Förutom att söka på recept och maträtter kan du kombinera sökord som lättlagat, snabblagat, en eller flera råvaror, tillfälle, tillagningsmetod, vegetariskt, vegan med mera.

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker – noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.

Under varje recept är du välkommen att sätta ett betyg i form av stjärnor. Är du inloggad på Facebook kan du dela receptet, lämna en kommentar eller en fråga – så svarar jag så snabbt jag kan. Tack för att du lämnar feedback – det uppskattas.
Fruktig smak med sötma och tydlig karaktär av gula päron, inslag av honung och citrusskal. Serveras vid cirka 8°C som sällskapsdryck eller till frukt- eller bärdesserter.Här finns en guldgruva att ösa ur, och det kommer inte bli problem att hitta hits till en Spotify-lista, snarare tvärt om riskerar listan att aldrig ta slut! Grungen var stor på 90-talet så alla klassiska låtar från Nirvana, Pearl Jam och Hole är givna partystämningshöjare. Samtidigt exploderade genren ”popgrupper med 5 snygga unga tjejer och killar” och här ligger såklart Spice Girls i topp med en hitkavalkad som inte går av för hackor, tätt följda av grupper som NKOTB, Take That, Backstreet Boys och Hansson (som förvisso var 3). Har man anglofiler (älskare av allt brittiskt) i bekantskapskretsen kan man rikta in sig på det brittiska popundret som härjade under 90-talet med band som Oasis, Blur, The Verve, Pulp och Suede. Men varför gå över ån efter vatten? I Sverige föddes mången musikstjärna under 90-talet och hitsen från Sverige duggade tätt. Vad sägs exempelvis om Dr Alban, Robyn, Ace of Base och Roxette? För en expertkurerad lista vänder man sig såklart till 90-talets mesta musikauktoritet i Sverige: radioprogrammet Tracks, som varje vecka listade de största hitsen. Här finns en lista på de 50 största hitsen på Trackslistan under 90-talet!

En klassisk lek som var populär då och är populär än idag är dansstopp: alla dansar till musiken, lekledaren stoppar plötsligt musiken varpå alla måste stå blickstilla. Den som rör sig åker ut. Ett perfekt sätt att riva av 90-talshitsen och ha en kul aktivitet samtidigt! Läs mer om temafest och roliga 80-90 tals teman här.

Kläderna på 90-talet minns många med fasa, men lika många hämtar inspiration därifrån till dagens trendiga mode. Exempelvis har magtröjan, det tighta choker-halsbanden och platåskorna som var så populära på 90-talet kommit igen och blivit trendiga. Andra klädfenomen på 90-talet var:
firafest.se ägs och drivs av förlaget Mirago Media AB som grundades 1999. Vill du kontakta firafest.se så gör du det enklast genom skicka mail till info (a) miragomedia.com

Två drycker som ofta sammankopplas med 90-talet är alkoläsken, som kom då och Oboy, som var och varannan unge drack morgon, eftermiddag och kväll. Drinkar som var populära på 90-talet var Cosmopolitan och Hot shots – recept på sistnämnda hittar du här.
90-talet var ett spretigt decennium vad gäller mode, musik och fest, så här finns garanterat något att plocka upp för alla festfixare! På 90-talet dansade vi både till Spice Girls och Nirvana, vi klädde oss i regnbågens alla färger och i och med att informationssamhället satte fart och vi lättare blickade ut över Sveriges gränser började vi hämta inspiration till mat, frisyrer och aktiviteter från världens alla hörn.Under detta decennium lät vi oss inspireras av mat och dryck från hela värden. Det är helt rätt att exempelvis servera tacos på 90-talsfesten, gärna då med en servis speciellt avsedd för tacos, ni vet de gula tallrikarna och skålarna med kaktusar på. Vi gjorde också vår egen svenska version genom att skapa tacopajen, som var omåttligt populär. Även sushi, wok och nudlar kom för första gången på allvar allmänheten till godo under 90-talet. Pastasalladen var annars en klassiker, som dessutom fungerar utmärkt på större kalas och fester. Till efterrätt på 90-talsfesten sitter en cheesecake som handen i handsken. Ett oslagbart tillbehör på 90-talsfesten är godiskaktusen, som består av en gurka nedstucken i en kruka fylld med exempelvis Pollygodis. Gurkan sticks full av tandpetare och på var tandpetare spetsas ett gelehallon, eller liknande godis. Detta kan med fördel också vara en gå-bort-present när man är bjuden på en 90-talsfest!

90-talets frisyrer bad inte om ursäkt för sig. De spretade åt alla håll, ju mer extrema desto bättre. Hårspray var en stapelvara i varje badrum, speciellt luggen skulle sprayas till att ligga i en perfekt kulle över pannan. Som tjej på 90-talet gillade man också slingor i alla upptänkliga färger. Hårmascaran åkta fram när man skulle vara extra fin. Våffeltången gick också varm inför skoldiscon landet över. Sicksackbena, fluffiga hårsnoddar och håret upprullat i små knoppar över hela huvudet var andra populära inslag. Som kille kunde man få riktigt mycket uppmärksamhet om man stylade håret i spikes, men även pottfrisyr, blonderat, rakat huvud förutom luggen och hockyfrilla var goda alternativ att ge sig på.Och vi får inte glömma att 90-talet definitivt var accessoarernas årtionde. Du kunde inte ha för mycket, och de kunde ta sig något bisarra uttryck. Minns du exempelvis trenden med nappar i hårdplast i olika färger som bars i kluster i ett färgglatt snöre om halsen? Dessa finns tydligen fortfarande till salu! Ryggsäcken var en vanlig syn, och den skulle vara pytteliten i skinn, eller uppblåsbar och färgglad. Armarna var fulla av armband och piercingen gjorde entré bland ”vanligt” folk. Hand i hand med kroppssmycken gick tatueringarna, som gärna skulle vara i tribal-stil. Taggtråd var också populärt motiv att tatuera, och en svanktatuering var höjden av coolhet för en tjej. Liksom det mesta på 90-talet skulle sminket verkligen synas, så brunkräm, kajal och läppenna i mörkare färg än läpparna var standard.Det roligaste med temafester kring ett visst årtal är såklart att minnas tillsammans och se vad man kommer ihåg från när det begav sig. Och vilket bättre sätt att minnas och diskutera finns än en frågesport!? Här hittar du ett utförligt och proffsigt 90-tals quiz som tar runt en timma att genomföra men med fördel kan delas upp i flera omgångar och bli en röd tråd genom hela festen!– Tre öl är ju ganska mycket, och det kan bli många ohälsosamma effekter. Man blir ju berusad varje dag, och det påverkar sömnen negativt, vilket ökar risken för depression, säger Kai Knudsen.

Kai Knudsen menar också att den höga kalorihalten i öl leder till bukfetma och viktuppgång, och att man blir lat vilket gör att man inte orkar träna och motionera.

– Det kan leda till levercirros som ökar risken för cancer. Och just med ölalkoholism ser vi ibland hyponatremi, alltså natriumbrist i blodet. Det kan i värsta fall leda till hjärnskador, säger Knudsen.

Xanté är varumärket som sedan 90-talet har utmanat konventioner och skapat oväntade smakkombinationer, alltid med söta päron i mixen. En populär produkt i varumärkets portfölj är päronbubblet Xanté Sparkling & Pear, där de söta päronen parats ihop med mousserande vin för att skapa ett fruktigt och sött bubbel som passar för sociala sammanhang, mingel och fester.
Xanté Sparkling & Pear är ett päronbubbel som passar utmärkt för vinterns alla små festligheter med nära och kära. Nu släpps den populära produkten i en limiterad vinterdesign i Systembolagets ordinarie sortiment. Xanté Sparkling & Pear kommer i en flaska om 750 ml, kostar 99 kronor och serveras med fördel vid ca 4–6 °C. Xanté Sparkling & Pear finns i Systembolagets ordinarie sortiment. I produktfamiljen finns också originalet Xanté Cognac & Pear, Xanté Rum & Pear, Xanté Coconut Cream & Pear, Xanté Sour & Pear och Xanté Dark Chocolate & Pear. – Xanté Sparkling & Pear är en produkt som är framtagen för att avnjutas tillsammans med andra. Kanske framförallt de som man älskar mest, oavsett om det är bästisen, partnern eller mamman. Det är en lätt, söt och fruktig dryck som faller många i smaken och passar därför perfekt som en fördrink, på festen eller till en bärig efterrätt, berättar Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Xanté.

– Vi ville göra något energifyllt och lekfullt som känns kul att ställa fram på bordet under vinterns festligheter, inte minst nyårsfesten. Designen utgår från en svart botten som vi sedan fyllt med starka färger och illustrationer föreställande fyrverkerier, snöflingor och såklart päron, berättar Antti Ojala, Graphic Designer för Xanté.

Hur serverar man xante?
Serveras vid cirka 8°C som sällskapsdryck eller till frukt- eller bärdesserter. Varumärket Altia producerar, marknadsför, distribuerar och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Detta mousserande vin är smaksatt med päronlikören Xanté. Drycken ingår i vårt fasta sortiment.
Hur som helst är det en söt likör med tydlig päronsmak och konjakskaraktär som fungerar utmärkt som drinkingrediens. Användningsområdet är dock väldigt brett och den kan, förutom att användas i drinkar, även avnjutas precis som den är med is, som shot eller som avec. Xanté är basen i många populära drinkar så som Piggelin, Lennart och Päronsplitt. På den här sidan har vi samlat alla våra recept på drinkar med Xanté. Xanté är en likör med päronsmak. Den kallas ibland för päronkonjak, vilket faktiskt är felaktigt då päron inte är en tillåten ingrediens i cognac. Xanté är dock baserad på cognac vilket troligtvis är anledningen till den vanliga felbenämningen.Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Vi och våra partners använder cookies för att Lagra och/eller få åtkomst till information på en enhet. Vi och våra partners använder data för Anpassade annonser och anpassat innehåll, annons- och innehållsmätning, målgruppsstatistik och produktutveckling. Du kan när som helst ändra dina inställningar eller återkalla ditt samtycke genom länken som finns i vår integritetspolicy.

Vad heter Päronkonjak?
Päronlikören Xante började säljas i Sverige år 1994. För att få kallas likör inom EU måste drycken innehålla minst 100 gram socker per liter sprit. Till spriten får smakgivare såsom frukter, bär, grädde, örter, kryddor etc tillsättas.
Allt om whisky är tidningen för dig som är intresserad av whisky och öl. Är du passionerad provare med ett bibliotek av några av de finaste centilitrarna eller gillar du att ta en blended ibland, eller kanske hellre bourbon?Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till [email protected] så kanske vi publicerar ditt tips!– Med den här designen ger vi produkten en kostym som i mycket större utsträckning återspeglar dess själ, berättar Mika Raukko, Senior Brand Manager för Xanté.

Altia Sweden producerar, marknadsför och säljer några av Sveriges mest klassiska varumärken så som Blossa Glögg, O.P. Anderson Aquavit, Explorer Vodka, Grönstedts Cognac och Chill Out Wines. Vi har också nyare klassiker så som Xanté, Valhalla och AUSSIE.

Similar Posts