Yoga Girl Meditation

To learn more about this, please read our Privacy Policy, which applies to our use of your personal data, and our Privacy Policy for Contacts, which applies to the use of your personal data by the owner of the newsroom you follow.Med över 2 miljoner följare på Instagram och genom att Rachel Brathen öppet och transparent delat med sig av sitt liv på sociala medier har hon kommit i kontakt med personer från hela världen. Hon såg det stora behovet av healing och ville göra något större än hon någonsin gjort innan. Det är här historien bakom det nyskapade varumärket Yoga Girl®.Yoga Girl® stöttar personer med yoga, meditation, utbildning, kurser och innehåll som hjälper dem i deras personliga utveckling. Och nu senast i samarbetet med Envision festival. Yoga Girls retreat, Wild Awakening, pågår under fem dagar och erbjuder yogapass med Rachel själv, såväl som andra aktiviteter som vattenfallsbad, spirituella ritualer och meditation i solnedgången. Lagom till Wild Awakenings slut påbörjas Envision festival. Festivalen erbjuder en plattform där personer från olika kulturer kan mötas i harmoni med målet är att inspirera och inspireras av samskapande i konst, yoga, musik, dans, lärande och andlighet – allt med en stark koppling till naturen. I ett samarbete med Envision festival erbjuds nu ett fem dagars yoga-retreat med Yoga Girl®, skapad av svenska Rachel Brathen. Deltagare får även medföljande tillgång till festivalen i Costa Ricas regnskog – som har blivit ett mecka för yogaintresserade världen över.Yoga Girl® är en rörelse, en livsstil och ett varumärke med visionen att läka och förändra världen. Alla är födda jämlika, alla har samma potential. Alla kan vara en Yoga Girl.

When you choose to create a user account and follow a newsroom your personal data will be used by us and the owner of the newsroom, for you to receive news and updates according to your subscription settings.
The information on this page is intended for journalists, press and media. Click YES to get to the newsroom. If you click NO you will come back to Mynewsdesk.com.– Varje gång jag kommer till Costa Rica och Envision Festival känns det som att komma hem. Min resa började här, mellan den vilda regnskogen och Stilla havets lugn. Jag är så lycklig över att återvända och hålla vårt allra första Yoga Girl retreat i Costa Rica. Jag kan inte tänka mig något finare, det känns som om att cirkeln är sluten, säger Racher Brathen.Hunden Ringo var med oss, men pojkvännen Dennis passade på att ta en löprunda på stan. Karin hade initiativet och ledde fotosessionen och förklarade sina önskemål om positioner och rörelser, Rachel följde lyhört och professionellt. Själv höll jag mig mest i bakgrunden varifrån jag, inte utan nöje, kunde ta del av det samtal som uppstod mellan fotoblixtar och sökandet efter nya kameravinklar. Det handlade om att äta eller inte äta sin moderkaka efter nedkomst, om hur känsligt det visat sig vara de gånger Rachel yttrat något som kunnat likna en åsikt om graviditet och förlossning. Jag förstod att hon efter några starka läsarreaktioner valt att inte tala så mycket om sådant, inte offentligt.När fotosessionen var klar fick jag en pratstund med Rachel. I ett samtal som tog sin början i det ansvar som hennes stora genomslag i sociala medier har fört med sig kom hon att berätta om unga fans som är beredda att göra allt som hon säger, om alkohol, om yoga i socialt utsatta områden och om planerna på nya yogastudion, om upprinnelsen till Oneoeight (OneOEight) och om människorna på Aruba, The one happy island.

I början av sin karriär lade Yoga Girl upp många bilder på Instagram av sig själv i yogapositioner. Men hon insåg att det inte skapade en god ton för yogan. Idag har hon miljontals följare och tar ett betydande ansvar.
– Det ska bli kul att kliva in i Sverige. Yogan här är så annorlunda, allting kring yoga är så extremt exotiskt, mystiskt och dyrt. Yoga här är inte mainstream, i alla fall inte i förorten, och inte i skolan. Jag hoppas att jag kan hjälpa till att göra yogan mer tillgänglig, den ska inte bara vara för smala, vita tjejer.– Jag dricker alkohol, i vanliga fall när jag inte är gravid, och delar med mig av sådana helt vanliga saker. Det innebär inte att jag vill att unga tjejer ska gå ut och dricka, men jag vill heller inte ge bilden av att jag lever ett perfekt renlevnadsliv, för det gör jag inte.– Flera unga tjejer som varit på retreat hos mig, ofta i 18-19-årsåldern, har sagt saker som att de inte vill gå på universitet, för att jag inte gjorde det. Jag tänker, å herre gud, men jag har ju inte all kontroll heller.Jag dricker alkohol, i vanliga fall när jag inte är gravid, och delar med mig av sådana helt vanliga saker. Det innebär inte att jag vill att unga tjejer ska gå ut och dricka.

Idén till Oneoeight föddes i den på många sätt ohållbara situation som uppstod när en del av de unga tjejer som följde Rachel började höra av sig till henne med allvarliga problem, till och med självmordstankar.Du har ett stort genomslag i sociala medier. Med makt följer ansvar. Känner du att det med ditt stora inflytande även följer ett ansvar? Hur påverkar detta ansvar dig och det du gör eller vill göra?– Ja, absolut. Om det kan bli lite vanligare och enklare att yoga så vore det bra. Jag skulle gärna se någon form av yoga eller meditation på skolschemat.– Visst känner jag av det, att folk lyssnar till vad jag säger. De ställer frågor och vill veta mer när jag går in i vissa diskussioner. Jag anser mig vara ganska normal och vanlig som person, jag har inga extrema åsikter om hur saker bör vara. Jag skulle exempelvis aldrig få för mig att börja banta. Skulle jag skriva ”nu är jag olycklig med min vikt” och ”nu vill jag gå ner i vikt och börja banta”, så vet jag att det är en hel drös med femtonåringar där hemma som säger: ”Oj, Yoga Girl bantar, då ska jag också göra det.”När Rachel Bråthén, mer känd som Yoga Girl, var på sin sista Sverigeturné inför nedkomsten av sitt första barn, hon var då i sjunde månaden, öronmärkte hon ett par timmar åt oss. Rachel hade haft en hektisk dag när jag i sällskap med fotograf Karin Alfredsson träffade henne på ett hotellrum i centrala Stockholm.

Rachel minns hur hon försökte ta reda på var personen som hon hade kontakt med var belägen, vilken hjälp som kunde finnas i hennes närhet. Men Rachels möjligheter att hjälpa till var närmast obefintliga, ansvaret på tok för stort. Hon kunde omöjligt ensam möta det behov av hjälp och stöd som dessa ofta unga tjejer var i ett skriande behov av. Yoga Girl som fenomen hade blivit större än Rachel själv. Ur denna svåra och till synes hopplösa situation kom något nytt.

– Jag har varit täppt i näsan i sju månader, visste inte att man kunde bli det av att vara gravid. Jag har tvingat mig att varva ned nu. Vi har varit mitt uppe i bygget av en helt ny studio på Aruba. Vi har rest en ny byggnad från grunden. Pengarna har tagit slut på vägen flera gånger, men nu är den nästan helt klar.
– Enbart positivt. Folk är jätteglada och fulla av förväntan. Jag har också märkt att det här med graviditet och att föda är känsliga ämnen. Om jag exempelvis säger att jag skulle vilja föda utan epiduralbedövning så kan någon säga: ”aha, så du menar att min födsel var mindre värd eftersom jag använde det”. Jag inser att jag är ny här, att det här är känsliga ämnen.

Men låt oss ta det från början, med all enkel tydlighet. Rachel Bråthén var denna gång i Sverige för att marknadsföra den svenska grenen av Oneoeight, en webbportal där den som blir medlem till en kostnad av cirka 100 kronor i månaden kan få vägledning inom skilda områden som relationsfrågor, sorgebearbetning, ayurveda, ätstörningar, depression, missbruk, meditation och yoga.
Hon var redan sminkad från en omslagsfotografering för en damtidning, så en del av förberedelserna var redan klara och Karin kunde börja fotografera nästan omgående.– Hur människor är med varandra. Aruba kallas One happy island. Folk är väldigt öppna, glada och stolta över sitt land. Fysiska med varandra, lite centralamerikanskt. Till skillnad från Sverige där vi är lite mer timida. Jag gillar blandningen av båda två.

– Jättemycket. Och den viljan har kopplingar till yogan. Viljan att hjälpa till har accelererat, folk vill känna sig som en del av en lösning, inte bara som en del av ett problem.– Den första studion kommer att placeras mer centralt. Men när vi väl har en studio att jobba utifrån så kan vi ha lärare som är kopplade till olika delar av Stockholm, säger Rachel.

Yoga för dig har i en tidigare artikelserie under vinjetten ”Yoga i socialt utsatta områden” konstaterat att utbudet av yoga ofta är minst där behoven är som störst. I Stockholmsförorterna Tensta och Rinkeby är yogan långt ifrån lika tillgänglig som i mer etablerade bostadsområden.

Vi tar ut en fakturaavgift om 0 kr per köp. Vid sen betalning skickas en påminnelse ut till dig där du åläggs att betala en påminnelseavgift. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Sker ingen betalning därefter kan fordran komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.När du väljer att betala med faktura gör Klarna en kreditprövning. Om en kreditupplysning tas kommer du bli underrättad om detta samt få en kopia på kreditupplysningen skickad per post eller e-mail. Vi informerar inte banker eller andra långivare om en eventuell kreditupplysning och det påverkar inte heller din kreditvärdighet/score. Klarna behandlar dina personuppgifter för att uppfylla våra åtaganden enligt detta avtal och för de övriga syften som redovisas i vår Dataskyddsinformation. Dataskyddsinformationen hittar du här, eller på vår hemsida, och genom att använda Klarnas tjänster så bekräftar du också att du tagit del av denna Dataskyddsinformation. Vi behandlar dina personuppgifter bland annat för att utföra identifikation, kundanalys, kreditprövning, marknadsföring och affärsutveckling. Vi kan också komma att överföra dina personuppgifter till utvalda partners (såsom kreditvärderingsinstitut), som kan vara etablerade i en stat utanför EU/EES. Du hittar mer information om vår delning av personuppgifter, dina rättigheter i förhållande till dessa, hur du kan kontakta oss med frågor, eller vända dig till myndighet med klagomål, i Dataskyddsinformationen.

Om du tidigare valt att ansluta dig till Klarnas aggregerings-tjänst Månadsfaktura kommer fakturan istället att inkluderas i din månadsfaktura. Detta innebär att alla fakturaköp du gör under en viss period samlas på en samlingsfaktura, istället för att skickas som separata fakturor per köp. Kredittiden på varje individuell faktura som ingår i samlingsfakturan varierar mellan 14-45 dagar, beroende på när i aggregerings-cykeln som köpet gjordes och varorna/tjänsterna levereras/skickas. Alla fakturaköp som aktiveras innan brytdagen samlas på en månadsfaktura. Fakturaköp som aktiveras efter brytdagen hamnar på nästa månadsfaktura.
Du får inte överlåta eller överföra några rättigheter eller skyldigheter du har enligt dessa villkor. I den utsträckning som inte annars redan tillåts enligt tillämplig lag, kan Klarna, när som helt, överlåta eller överföra dessa villkor eller de rättigheter och/eller skyldigheter som gäller enligt dessa villkor, dock förutsatt att sådan överföring eller överlåtelse inte är till din nackdel, och inte ändrar de rättigheter och skyldigheter du har enligt dessa villkor.

När du väljer att betala med faktura erbjuder vi dig möjligheten att betala 30 dagar från dess att vi skickat varorna eller biljetterna för leverans, eller från tillgängligt datum för tjänsterna eller digitalt material. Vi överlåter vårt krav på betalning för ditt köp till Klarna Bank AB (“Klarna”). Klarna kommer att skicka en betalningsinstruktion till dig där du ska betala direkt till Klarna. För kontaktuppgifter och ytterligare information om Klarna, gå till klarna.se.
– Det är här den riktiga yogan börjar! Många av andningsövningarna som vi gör på mattan är enkla att ta med var du än går. Och att lära sig att vara närvarande i nuet är ett fantastiskt sätt att hitta det vackra mitt i en stressig dag. Yoga lär oss också att verkligen lyssna på våra kroppar, något som är så värdefullt i den dagliga stressen på jobbet och i familjelivet. Din kropp talar alltid om för dig vad den behöver! Lita på den, och lita på att din yogapraktik tar dig dit du behöver gå.Nyårslöfte och yoga är två ord som ofta nämns tillsammans den här tiden på året. Men hur taggad du än är den 31 december och hur hårt du än kör igång i början av januari så är det lätt att motivationen tryter redan när februari närmar sig. Låt 2017 bli året då du ändrar på det! Vi har pratat med Rachel ”Yoga Girl” Bråthén om hur du gör yogan till en del av ditt liv varje dag – utan att skapa press och ännu ett jobbigt måste.

*OneOeight.com är världens största crowdfundade yogaplattform, skapad för att främja personlig utveckling, hälsa och självläkning, genom yoga. Bakom initiativet står svenska Rachel Bråthén, känd som Yoga Girl, med 2 miljoner följare på sociala medier. OneOeight Sweden öppnar sitt första yogacenter under sommaren 2017. Läs mer på oneoeight.se.
Försök att styra iväg från uppfattningen att yoga måste se ut på ett visst sätt. Det finns inget som heter ”a good yogi”! Yogan måste följa strömmarna i ditt liv. När känslan av att dygnet har för få timmar är extra stark, rulla ut mattan och gör en kort grundande sekvens – och låt det räcka så. Och fem minuter leder gärna till en längre stund när du väl står där. Att ge dig själv tiden och utrymmet på mattan hjälper dig även att finna utrymme för balans i resten av livet.

Kanske har du sett hashtagen #yogaeverydamnday på Yoga Girls populära Instagramkonto och suckat över hur omöjligt det skulle vara att få till de där yogapassen VARJE dag (du som knappt tar dig iväg till gymmet eller studion en gång i veckan). Men det fina är att det faktiskt inte behöver vara varken tidskrävande eller svårt. Och du behöver inte ens gå till en yogastudio. Vi tog en pratstund med Rachel, i samband med sverigelanseringen av hennes yoga-community oneOeight*, för att reda ut hur en stressig och fullbokad vardag går att kombinera med yoga – varje dag.
– För mig betyder det att jag applicerar någon del av den yogiska livsstilen på mitt liv, varje dag. Det behöver inte vara timmeslånga och svettiga yogaklasser, men jag ser alltid till att ha en stund för mig själv, varje dag. Vissa dagar kan fem minuters meditation vara det enda tiden räcker till, andra dagar ett lätt stretchpass på morgonen… Du måste anpassa praktiken så att den fungerar för dig och dina behov, det är först då du kan göra yogan till en del av ditt vardagsliv.

Bokus har sålt böcker online sedan 1997. I utbudet på över 10 miljoner böcker hittar du både fysiska och digitala böcker till låga priser. Läs hur du vill – på papper, på skärm eller streama i Bokus Play – abonnemanget för ljudböcker och e-böcker. Vi klimatkompenserar alla kundfrakter genom Vi-skogen.

Meditera Mera \u00e4r en podcast fr\u00e5n Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i 14 dagar. Starta din provperiod p\u00e5\u00a0v\u00e5r hemsida\u00a0och h\u00e4mta appen i\u00a0App Store\u00a0eller p\u00e5\u00a0Google Play.
Rachel Br\u00e5then \u00e4r f\u00f6rfattare, entrepren\u00f6r och yogal\u00e4rare. Rachel som \u00e4r mera k\u00e4nd som Yoga Girl, med \u00f6ver 2 miljoner f\u00f6ljare p\u00e5 Instagram, driver plattformen YogaGirl.com och flera v\u00e4lg\u00f6renhetsorganisationer i Aruba. Rachel delar med sig om, att det var f\u00f6rsta g\u00e5ngen hon upplevde en stunds tystnad n\u00e4r hon b\u00f6rjade att meditera. Vi pratar om kinesisk te-ceremoni. Om att skapa den goda vanan och att vara flexibel med sin meditationspraktik. Att acceptera att livet g\u00e5r i cykler. Om att v\u00e4lja sig sj\u00e4lv. Intentionen att inte f\u00f6ra med sig trauman till sina barn. Att det inte handlar om att bli klar utan forts\u00e4tta att jobba med det som kommer upp. Att \u00e4lska det jobbiga som har h\u00e4nt lika mycket som vi avskyr det. Att skapa ett hem d\u00e4r alla k\u00e4nslor har lika stort v\u00e4rde. Att fr\u00e5ga oss sj\u00e4lva vad vi beh\u00f6ver ist\u00e4llet f\u00f6r vad vi kan g\u00f6ra f\u00f6r att l\u00f6sa k\u00e4nslan. Rachel delar med sig om hur hon hanterar rollen som Yoga Girl och vi pratar om hur vi kan bem\u00f6ta b\u00e5de ber\u00f6m och kritik.\u00a0 Sofia Kingstedt von Corswant \u00e4r beteendevetare, barn- och ungdomsyogal\u00e4rare, yogal\u00e4rare och gymnasiel\u00e4rare i psykologi, mental tr\u00e4ning och idrott & h\u00e4lsa. Moa Turander \u00e4r meditations- och yogal\u00e4rare med tio \u00e5rs erfarenhet och 2011 erh\u00f6ll hon en kandidatexamen i n\u00e4ringsfysiologi fr\u00e5n Karolinska Institutet och Stockholms universitet. Tillsammans driver Sofia och Moa bolaget Meya minds, som utbildar barn och ungdomar i verktyg f\u00f6r mental h\u00e4lsa. I v\u00e5rt samtal pratar vi om meditation och mindfulness f\u00f6r barn och ungdomar. Om varf\u00f6r vi inte \u00e4r sn\u00e4lla mot oss sj\u00e4lva. Att avslappning \u00e4r v\u00e4gen in f\u00f6r ungdomar. Vad som h\u00e4nder p\u00e5 mattelektionen efter en meditation. Att de vetenskapliga r\u00f6nen inspirerar m\u00e5nga unga att testa. Om att s\u00e5 fr\u00f6n och minska tr\u00f6skeln f\u00f6r framtiden. Att id\u00e9n om mindfulness inte ger resultat, utan att det \u00e4r \u00f6vandet som g\u00f6r det. Att bjuda in lekfullhet och fantasi. Om att stunden innan l\u00e4ggdags \u00e4r en bra stund att introducera meditation p\u00e5. Att det g\u00e5r att b\u00f6rja meditera med barn som \u00e4r 3\u20134 \u00e5r. Sofia och Moa delar med sig av sina b\u00e4sta tips f\u00f6r f\u00f6r\u00e4ldrar och vuxna. Vi pratar om deras meditationer i Mindfully och vilka verktyg de kan ge, att vi kan \u00f6va upp sn\u00e4llhet, medk\u00e4nsla, medvetenhet om tankar och acceptans. Sofia avslutar med att guida en meditation f\u00f6r hela familjen som heter Hj\u00e4rtat. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i 14 dagar. Starta din provperiod på vår hemsida och hämta appen i App Store eller på Google Play.

Meditera Mera \u00e4r en podcast fr\u00e5n Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i 14 dagar. Starta din provperiod p\u00e5 v\u00e5r hemsida och h\u00e4mta appen i App Store\u00a0eller p\u00e5\u00a0Google Play.Tillsammans med v\u00e5ra sp\u00e4nnande g\u00e4ster ska vi f\u00f6rs\u00f6ka besvara tre fr\u00e5gor. Vad \u00e4r meditation? Varf\u00f6r \u00e4r det bra att meditera? Men viktigast av allt, hur g\u00f6r man? I varje avsnitt kommer du \u00e4ven att f\u00e5 chansen att meditera under guidning av g\u00e4sten eller av Axel. Vi hoppas att v\u00e5ra samtal och meditationer kommer inspirera dig att antingen ta det f\u00f6rsta steget till att b\u00f6rja meditera eller att meditera mera. L\u00e5t oss f\u00e5 hela Sverige att meditera! Podden g\u00f6rs av Axel Wennhall som st\u00e4ller fr\u00e5gorna och Gustav Nord som producerar. Nyckeln till långsiktig välmående är att vara väl förankrad i sig själv och sin kropp. Yogaläraren Katarina Love Senn listar anledningarna till att yoga läker dig. Vilka är de vanligaste riskfaktorerna bakom den vanligaste cancerformen bland män? Här går vi igenom allt från kostvanor till vitaminbrist och motion – och vad du som man själv kan påverka för att slippa drabbas!

Svenska forskare har följt 1500 personer under två decennier för att kartlägga vilka vanor som skapar bra hälsa i takt med att vi åldras och vilka ovanor som skapar ohälsa. Är du i 60-års åldern och vill åldras hälsosamt, ja, då ska du träna och inte röka.
Om kaffe bidrar till sjukdom eller bättre hälsa, det har varierat de senaste 50 åren. Vad är bäst; kokkaffe, bryggkaffe eller att mala själv? Ny forskning säger att just bryggkaffe är bra mot hjärt-kärlsjukdomar och typ 2-diabetes och att just kokkaffet, det ska vi låta bli.Rapporter visar att det är runt en miljard människor i världen som drabbas av migrän. Kvinnor som är i fertil ålder påverkas tre gånger mer än män. Ett internationellt forskarteam presenterar en ny teori om sambandet mellan migrän och menscykeln. En upptäckt som forskarna hoppas kan hjälpa kvinnor med migrän.

Hudbesvär hos hund och katt är vanligt och kan bero på såväl allergier och parasiter som infektioner och tjock, tät päls. Här är veterinärens tips på hur du motverkar hudproblem hos din fyrbenta vän!
Vi på Kureras redaktion vill önska er alla en riktigt fin och glad midsommar med gott sällskap, god mat och dryck och vackert väder – var ni än är! Här har vi samlat härliga midsommarecept och andra tips till midsommarhelgen.Studier visar att bekämpningsmedel som används vid odling av lök, potatis och äpplen är skadliga för hjärnans utveckling. Ändå har tillverkarna bakom studierna undanhållit resultatet från myndigheterna. ”Hårresande” menar Axel Mie, doktor i analytisk kemi. Vi vet redan att kiwi är en riktig vitaminbomb som är bra för immunförsvaret i stort. Men näringsämnena i kiwi kan även ge din hud en riktig boost. Här förklarar vi hur! En exotisk sallad med sockerärter, knipplök, räkor och sötsyrlig mango – som inte bara är lyxig utan dessutom löjligt enkel att svänga ihop. Den perfekta sommarlunchen!

Personer med IBS har en ökad förekomst av psykisk ohälsa. Och hos personer med depression syns också en förändrad tarmflora. Här förklarar dietisten och IBS-experten Sofia Antonsson hur goda bakterier och en mångfald av grönt är bra för mage och hjärna – och varför tillsatser kan ha motsatt effekt.Nu när sommaren är här är solen omvittnat stark och vi behöver skydda oss från den på olika sätt. Men det finns faktiskt undantag och även fördelar med solen. Hudvårdsexperten reder ut!

När Charlotte Erlanson-Albertsson upptäckte att överviktiga personer hade mindre mättnadshormoner än smala började hon leta efter ett naturligt ämne som kunde öka mättnadshormonerna i tarmen. Efter några år hittade hon ett ämne i spenat – thylakoider – som inte bara ger mättnad sex timmar efter en måltid och sötsuget försvinner. I boken, Den smala lyckan – Professorn med nyckeln till viktnedgång, skriven av Kureras reporter Inger Palm finns också en historisk tillbakablick av vad som startade fetmaepidemin och hur man lyckas bibehålla en viktnedgång.
Odlare brottas varje år med gråmögelangrepp på sina jordgubbsplantor, vilket förstör skördarna – och innebär färre och sämre jordgubbar för oss att äta. Men nu har forskare hittat en bra och hållbar räddning istället för kemikalier – en nyttig svamp! När det var som tyngst kände sig Madeleine Wilhelmsson som en båt utan åror, där olika läkare rodde och bestämde vilka piller hon skulle ta för att må bättre. Vändningen kom när hon hittade yogan. Med hjälp av träningsformen har hon ”läkt sig själv” från utbrändhet, whiplashskador och sköldkörtelproblem. Här är hennes berättelse. Blir du lätt störd av oljud, av andras sinnesstämningar och har ett stort behov att egentid? Då kan du vara en av de ungefär 20 procent av jordens befolkning som är högkänsliga. Här är fem tecken på att du har en så kallad HSP-personlighet – och tips på hur du hanterar det!Vad får en pappa mer eller mindre intresserad av sina barn? Svaret kan forskare ha hittat genom att studera råttor och möss – där den ena rasen struntar i sina barn medan den andra är omhändertagande. Förklaringen finns i hormonet prolaktin– som kan ge insikter även om mänskligt faderskap.

Kureras reporter Inger Palm bestämde sig för att träna med Onlinecoachen Jacob Hellberg som driver Workoutonline under 18 veckor. Varje måndag kommer en rapport om vad veckan handlat om. Vecka 16; När vi tycker att vi hamnat i en återvändsgränd eller nått en platå där det känns omöjligt att ta sig vidare ifrån. Hur beter man sig då? Jacob har svaret.
Fira midsommar med en härligt svalkande jordgubbsglasstårta! Den är inte bara ljuvligt god utan passar även de flesta då den är fri från mejeriprodukter och gluten.Personliga tränaren Jacob Hellberg blir Kureras nya träningsexpert. Han har tränat världsstjärnor som Katy Perry och Alexander Skarsgård. Till Jacob kan du ställa frågor om allt som rör träning, kost och beteende.

Visst är det härligt med båtliv på sommaren och att guppande puttra fram på sjöar och hav? Men skippa de värsta miljöbovarna – som gamla motorer, bottenfärg och ineffektiv körning – så skonar du både hav, djur och din egen hälsa.
Psykisk ohälsa är tyvärr vanligt i dagens samhälle. Men vilka drabbas egentligen mest? Ny omfattande forskning visar att det är större risk att bli deprimerad om du bor i en villa- eller radhusförort, jämfört med i höghusområde eller glesbygd. Här är förklaringen.Aldrig förr har det pratats så mycket om klimakteriet och kvinnors hälsa som nu. Yogaläraren, författaren och hälsoprofilen Karin Björkegren Jones har under 30 år belyst kvinnohälsa i artiklar, böcker, via yogan och nu i podden Kvinnoliv. Karin tycker att kvinnor ska kräva att bli lyssnade på när de söker vård. Det ska vara en självklarhet att ha rätt till olika behandlingsmetoder och mediciner och kanske det allra viktigaste – vi ska lära av våra erfarenheter och varandra och jobba förebyggande för att bibehålla hälsan långt upp i åren.Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

Similar Posts