Yr No Strömsund

Nästa fredag, alltså låååångfredagen har vi säsongsavslutning och då tänkte vi hitta på nått skojsigt!!! Vi har en liten eller ganska stor idé, men har ni nått förslag på nått kan ni väl kommentera så kanske vi kan fixa nått mer! Annars se kommande annons på våra sociala medier för detta!

Vilken superhärlig säsongsavslutning det blev! Uppskattat poolparty och massor av underbara åkare. Tusen tack för denna säsong, nu tar vi sommarlov och hoppas att det blir en säsong 2023 oxå! Ta hand om varandra och ha en härlig sommar!!! /Landsombergets Lift AB och Fjällsjö alpina klubb
NU är det dags för majbrasa här i Silsjönäs, nu är ju alla restriktioner borta så nu. Serverar vi kaffe med dopp, saft o korv med bröd, alla intäkter ska gå till Bygdegården. Vi tänder brasan kl. 19.00. Välkommen att mingla lite och fika MEN håll avstånd. Silsjönäs Bygdegårds Förening

Våra vänner ska åter igen åka iväg med förnödenheter till Ukrainas befolkning. Alla bidrag är välkomna! Man kan köpa saker från listan nere på sidan eller vill man hellre skänka en slant kan man swisha eller göra båda delarna. Pengarna kommer att gå oavkortat till att köpa in mer förnödenheter till folket i Ukraina. Swish 123 231 67 43 Skriv Ukraina i meddelandet eller använd QR-koden nedan.Hello Alpinalovers!! Liften är nu lagad och går som hejsan…eller ja lagomt fort iallafall… Nu är vi inne på slutspurten på denna härliga säsong och öppettiderna för denna vecka är:Valborgsmässoafton kl 18.00. Vi firar att vintern rasat ut i Bystugan med mys vid elden och gofika i stugvärmen. Något extra kul för barnen är under planering. Smällare undanbedes pga. rädda djur. Jansjö ByföreningSista dag 29 April! Detta är sista veckan för insamling av förnödenheter!! Se förslag på lista nedan! Insamlingen pågår under april månad, varor lämnas in på Fjällsjö Framtid.Övriga tider kan fiskekort betalas via Swish (123 413 82 10) eller köpas hos våra fiskekortsförsäljare; Rossöns Sport (Rossön) eller Team Sportia och Sportringen (Strömsund).Förköpsregler: Startkortspris: 100 kr. Betala in till bankgiro 5330-9456 (Rossöns FVOF) eller Swisha till 123 674 80 99. Sista förköpsdag via bankgiro eller swish är torsdag 9 mars (Uppge namn, adress och förköp). Förköpta startkort uthämtas vid startområdet från klockan 10.00 på tävlingsdagen. Kontantförköp av startkort kan göras hos Rossöns Sport och Ica Nära Rossön t o m fredag 10 mars.

Hyra av båt och boende i samband med fiskevistelsen inom Rossöns fiskevårdsområde kan bokas på tel. 070-666 76 80, 070-378 24 14 eller via E-mail [email protected].
Den senaste tidens mildväder har tagit hårt på isarna, så vi uppmanar till försiktighet när ni ger er ut på de allt sämre vårisarna inom fiskevårdsområdet!Lördagen den 25 mars 2023 klockan 09:00 öppnar vi Bollstjärn för fiske. Fiskekort kostar 200 kronor per dag under öppningshelgen 25-26 mars. Därefter kostar fiskekort 150 kronor per dag. Lämna gärna en väderrapport och berätta hur det verkligen är, både när vi har rätt och när vi har fel. Då hjälper du andra som är intresserade av vädret på din plats. Idag skriver vi nämligen avtal med Strömsunds kommun om att de köper toppen av Landsomberget och flyttar det till strömsund, så deras backe blir lite längre. Med detta avtal så har vi nu råd att köpa belysning till halva backen och andra nedfarten. Snacka om win-win! Ha en härlig fredag för det tänker vi ha!På vårvinterns kanske finaste dag gick Stenhammarsloppet äntligen av stapeln! Detta efter ett längre uppehåll under pandemin. Spåren slingrade sig runt plan och längs elljusspåret genom skogen, funktionärer satt vid varje vägskäl och guidade åkarna i rätt spår. Förväntansfulla barn värmde upp inför loppet och klädde av sig några lager innan start! Först ut var klass 6 år och yngre med loppets riktiga kämpar som stakade sig 500m i kanske livets första lopp – denna klass dominerades av små damer som tävlade för Backe IF. Därefter startade de äldre och äldre barnen och det susades iväg på 1 och 2 km sträckor. Det fanns även en parasportklass och öppen klass. Åkare från inte bara Backe utan även Rossön, Strömsund, Ramsele, Ås, Offerdal, Hammerdal m.fl. var på plats. Ås tog hem vandringspriset, liksom de gjorde även dagen innan på Sigvard Johnssons minne. Ås IF hade en fin laganda och körde vågen för sina lagkamrater in på upploppet, sen hissade de varandra med pokalen i topp och gladdes åt vinsten.

På infoträffen får du lära dig om yrket, se stationen, fordon och utrustning och kan passa på att ställa alla dina frågor. Varmt välkommen till din närmsta station – eller den vars datum passar dig bäst!
Digitaliseringen fortsätter att påverka svenskarnas beteenden. Handeln sker mer och mer via nätet, och att skicka och ta emot paket är numera en del av vardagen. Samtidigt minskar behoven av att skicka fysiska handlingar snabbt, och antalet skickade brev har minskat med ungefär hälften sedan millennieskiftet. Därför har PostNord introducerat en ny leveransmodell där paket och varubrev fortsatt delas ut varje vardag medan brev levereras varannan vardag. Läs hela artikeln härÖstersunds-Posten, ÖP, är en dagstidning som getts ut sedan år 1877. Vi bevakar Jämtland och Härjedalen och finns som papperstidning, e-tidning, sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.Anledningen att den kan bli spärrad är för att Norge har gjort världens väderdata gratis att använda. För yr.no har det inneburit att de sedan starten 2007 har ökat i antal besökare i veckan från 200 000 till 4,5 miljoner. Av dem är över hälften utländska besökare och svenskarna är den största gruppen med 29 procent.Norrmännen kan dock få oväntad hjälp av svenskarna. Senast 2014 ska SMHI ta bort sina avgifter på väderdata så att det blir möjligt för andra att utveckla kommersiella tjänster på deras data.

– En av lösningarna som diskuteras är att blockera besök från vissa länder med stor befolkning, till exempel Indien och Kina, säger Mai-Linn Finstad, kommunikatör på Meteorologisk Institutt i Norge till TT.

Vädersymbol gäller vädret för Strömsund mitt på dagen. Max- och min-temperatur, max-vind och nederbörd avser hela dygnet. Vindriktning gäller vid max-vindens tidpunkt.
Jämför vädret idag och de tio nästkommande dagars väder i Strömsund. Prognosen levereras av YR och SMHI, se även dagens TV-Prognos och långtidsprognos för andra närliggande orter som Stroemsund, Hammerdal, Ede, Backe, Hoting.

Halvklart med en temperatur på högst 20° och lägst 11° grader. Den genomsnittliga nederbörden under dygnet kommer att hålla sig på c:a 0 mm. Sydostlig vind, blåser mot nordväst med en vindstyrka på ca 2 meter / sekund.
Prognosen för torsdag visar på Klart. Temperaturen kommer att vara högst 18° och lägst 13° grader. Nederbörden under dagen håller sig vid cirka 0 mm. med en vindstyrka på ungefär 3 meter / sekund.

Prognosen för onsdag visar på Klart. Temperaturen kommer att vara högst 18° och lägst 11° grader. Nederbörden under dagen håller sig vid cirka 0.1 mm. med en vindstyrka på ungefär 2 meter / sekund.
Prognosen för tisdag visar på Klart. Temperaturen kommer att vara högst 20° och lägst 14° grader. Nederbörden under dagen håller sig vid cirka 0 mm. med en vindstyrka på ungefär 3 meter / sekund.

Prognosen för tisdag visar på Klart. Temperaturen kommer att vara högst 18° och lägst 12° grader. Nederbörden under dagen håller sig vid cirka 0 mm. med en vindstyrka på ungefär 2 meter / sekund.Prognosen för måndag visar på Klart. Temperaturen kommer att vara högst 20° och lägst 11° grader. Nederbörden under dagen håller sig vid cirka 0 mm. med en vindstyrka på ungefär 2 meter / sekund. Prognosen för lördag visar på Klart. Temperaturen kommer att vara högst 21° och lägst 10° grader. Nederbörden under dagen håller sig vid cirka 0 mm. med en vindstyrka på ungefär 3 meter / sekund. Prognosen för Väder Strömsund idag visar på Klart. Temperaturen kommer att vara högst 16° och lägst 13° grader. Nederbörden under dagen håller sig vid cirka 0 mm. med en vindstyrka på ungefär 2 meter / sekund.

Lätt molnighet med en temperatur på högst 23° och lägst 13° grader. Den genomsnittliga nederbörden under dygnet kommer att hålla sig på c:a 0 mm. Sydlig vind, blåser mot norr med en vindstyrka på ca 2 meter / sekund.

Lätt regn med en temperatur på högst 20° och lägst 16° grader. Den genomsnittliga nederbörden under dygnet kommer att hålla sig på c:a 1 mm. Sydostlig vind, blåser mot nordväst med en vindstyrka på ca 3 meter / sekund.Prognosen för söndag visar på Klart. Temperaturen kommer att vara högst 22° och lägst 13° grader. Nederbörden under dagen håller sig vid cirka 0 mm. med en vindstyrka på ungefär 4 meter / sekund.

Similar Posts